• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Rotex Europe Ltd.

ROTEX zeefmachines voor abrasieve media >>

maandag, 18 mei 2009

Large_rotex_screeners

CINCINNATI – De zeefmachines van ROTEX hebben de unieke gyroterende beweging: een draaiende beweging die overloopt in een heen en weergaande beweging om heel nauwkeurig producten op korrelgrootte te kunnen scheiden.

Het zeefgaas is eventueel van een materiaal speciaal ontwikkeld voor abrasieve media. Om het gaas te reinigen en de openingen open te houden bevat het een systeem met botsende balletjes. Zo blijft er altijd een goede doorstroming van het medium gewaarborgd.

De unieke beweging begint met een horizontaal ronddraaiende beweging bij instroming, dat er voor zorgt dat het medium zich direct verspreid over de volle breedte van het gaas. De ronde beweging zal dan geleidelijk overgaan in een elliptische vorm, en tegen het einde in een rechte heen en weergaande beweging. Dit maakt het mogelijk om grote hoeveelheden te verwerken. Omdat er geen verticale beweging plaatsvindt, blijft het medium continu in contact met het gaas.

Het corrosiebestendige ontwerp, is ook bestand tegen de meest abrasieve media zoals: diverse zouten, pellets, zand, granulaten en klei. Dynamic Absorber aandrijvingen zijn ontwikkeld voor een lange levensduur en behoeven minimaal onderhoud.

ROTEX zeefmachines programma omvat machines met één tot vijf zeefdekken en zeefgaasopeningen variërend van ½ inch tot 325 mesh. Alle modellen zijn uitgerust met eenvoudig te vervangen (rvs) contactdelen, automatisch spansystemen en gepatenteerde veerklemmen. Opties zijn o.a. ontwerp conform diverse normen voor voedingsmiddelen, speciale invoeren en uitvoeren, dubbeldeks paralelle uitvoeringen, hoge temperatuur toepassingen.

© Rotex