• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Siemens Nederland

Siemens introduceert de Sinamics G120C low cost frequentie regelaar

maandag, 30 mei 2011

Large_pbiadt-sinamics-g120c

DEN HAAG – Met de Sinamics G120C breidt Siemens het productaanbod voor de G120 frequentieregelaars verder uit. Deze compacte drive is ontworpen voor wereldwijde inzet in industriële omgevingen en kan worden gebruikt voor pompen, compressoren, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige bewerkingsmachines. Met zijn vermogensbereik van 0,55 tot 18,5 kW (380V-480V) verhoogt de G120C binnen zijn klasse de norm op het gebied van compacte bouw, snelle inbedrijfname, eenvoudige bediening, onderhoudsvriendelijkheid en geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteiten.

De Sinamics G120C is geoptimaliseerd voor gebruik in kleine schakelkasten, rechtstreeks op of in de buurt van productiemachines. Voor deze toepassingen zijn vaak eenvoudige snelheidsgeregelde drives met grote vermogensdichtheid vereist die niet veel plaats innemen.

De compacte drive biedt een van de hoogste vermogensdichtheden in zijn klasse en kan “Side-by-Side” worden gemonteerd zonder dat rekening hoeft te worden gehouden met een extra derating. De G120C heeft losneembare klemmenstroken, hetgeen een snelle installatie mogelijk maakt.

Een slot voor het gebruik van een MMC geheugenkaart maakt een snelle inbedrijfname van series mogelijk. In plaats van een blinde afdekking kan er ook een bedieningspaneel worden gemonteerd voor de inbedrijfname. Met een PC kunnen de parameters eveneens via een USB-interface worden ingesteld. Een standaardcoating maakt het apparaat bijzonder robuust. De drive is ontworpen voor omgevingstemperaturen tot 60 °C.

Elke G120C is standaard uitgerust met de Safety Integrated technologie van Siemens, die voor het veilig tot stilstand brengen van aandrijvingen zorgt. Standaard is de is de drive voorzien van een dubbele veiligheidsingang, waardoor de STO-functie (Safe Torque Off) zonder extern veiligheidsrelais wordt verzekerd. De G120C werkt met de beproefde regelingmethoden van het Sinamics-platform. De sensorloze vectorwerking maakt een nauwkeurige en energie-efficiënte regeling van inductiemotoren mogelijk.

De nieuwe G120C ondersteunt het Profibus, USS, Modbus-RTU en CAN bussysteem, maar is ook beschikbaar voor stand alone bedrijf zonder veldbus aansluiting.

© Siemens Industry Automation & Drive Technologies