• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Siemens Nederland

Siemens introduceert nieuwe lijn flowmeters

dinsdag, 31 mei 2011

Large_pbiadt-sitrans-flowmeter-mag

DEN HAAG – Siemens introduceert een nieuwe lijn flowmeters, de Sitrans MAG3100 met PFA liner. De MAG3100 is een magnetisch inductieve flowmeter voor het meten van diverse geleidende vloeistoffen zoals water, melk, bier, logen, zuren, chemicaliën etc. Dit maakt de meter uitermate geschikt voor toepassing in de petrochemie, de voedingsmiddelenindustrie, in elektriciteitscentrales en in de water- en afvalwaterindustrie.

De door Siemens toegepaste PFA liner heeft een zeer goede chemische resistentie waardoor men in combinatie met diverse elektrodematerialen, zoals Hastelloy C, Platinum, Tantalum, altijd de juiste keuze kunt maken voor de gewenste toepassing. Tevens is de PFA liner voorzien van een special door Siemens ontwikkelde stalen verstevigingsframe (steel tube reinforcement) waardoor de liner niet kan vervormen als gevolg van temperatuurschokken dan wel vacuüm. Hierdoor is men, ook op de lange termijn, verzekerd van een nauwkeurige en reproduceerbare meting.

De MAG3100 flowmeter wordt standaard geleverd zonder aardingselektroden, voor toepassing in stalen leidingen, maar kan optioneel worden voorzien van aardingselektroden, voor toepassing in kunststof of intern gecoate leidingen, waardoor men verzekerd is van een eenvoudigere en lekvrije montage. De MAG 3100(P) is verkrijgbaar in de doorlaten DN15 tot en met DN150. In combinatie met de signaalomvormers MAG5000 en MAG6000 heeft de meter een nauwkeurigheid van respectievelijk 0,4% en 0,2%. De flowmeter wordt geleverd met een unieke Sensorprom unit die, samen met de universele signaalomvormers, zorgt voor een eenvoudige en snelle inbedrijfname van de flowmeter.

© Siemens Industry Automation & Drive Technologies