• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Jongerius B.V.

K-tron wint de Mechanical Processing Award voor hun ActiFlow >>

dinsdag, 16 juni 2009

Large_jongerius_actiflow

FRANKFURT AM MAIN – Tijdens de afgelopen ACHEMA 2009 heeft het blad PROCESS, een Duits vakblad voor de stortgoedbranche, voor het eerst de Innovation Awards uitgereikt.

De awards waren te winnen in zes categorieën. Één van de categoriën was de “Mechanical Processing” Award. De K-Tron Process Group heeft met de nieuwe ActiFlow deze award overtuigend gewonnen! De ActiFlow biedt een nieuw alternatief voor de traditionele mechanische roer-, schud- en trilsystemen in en op trechters. Doorslaggevend voor het toekennen van deze award was de hoge mate van innovatie die aan de Actiflow ten grondslag ligt, maar ook de economische efficiëntie voor de gebruiker.

Over de ActiFlow
De ActiFlow voorkomt brugvorming en rat-hole-vorming in trechters ten gevolge van slechtlopende bulk materialen. Zo worden mechanische agitators (kloppers, trillers, roerwerken) met eigen motor en reductiekast en flexibele wandsystemen en beluchting pads overbodig! De ActiFlow, bestaande uit een intelligent aansturingsysteem en dito controle-unit, wordt geplaatst aan de buitenzijde van de trechter en komt daardoor niet in contact met het product. De ActiFlow vereenvoudigt het schoonmaakproces gedurende productwisseling Daarnaast geeft de compacte opbouw veel ruimtelijke voordelen. Samen met de controle-unit activeert de ActiFlow constant het materiaal dat zich in de trechter bevindt met geoptimaliseerde frequenties en amplitudes. Het systeem werkt samen met de gepatenteerde K-tron Smart Force Transducer (SFT) en wordt gebruikt in gravimetrische doseertoepassingen. De ActiFlow wordt geactiveerd als het systeem een terugval in doseercapaciteit waarneemt. Geavanceerde filteralgoritmen waarborgen een hoge nauwkeurigheid van het weegsignaal, ook als de ActiFlow draait.

© Jongerius Govatec