• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Digi International

Draadloze tracking maakt zichtbaarheid en beveiliging inhoud containers in real time mogelijk

donderdag, 01 september 2011

Large_inteligistics_shipping

AMSTERDAM – Digi International (NASDAQ: DGII) heeft aangekondigd dat Inteligistics de iDigi® Device Cloud™, ConnectPort® X wireless gateways en XBee® ZigBee modules gaan gebruiken voor toepassing op hun intelligente trackingsysteem voor bedrijfsmiddelen. Het gepatenteerde systeem zal worden gebruikt door zowel de Amerikaanse Marine om de inhoud van tienduizenden transportcontainers overal ter wereld te tracken, als door de wereldwijde logistieke sector. Het systeem biedt beveiliging en toegang in real time tot locatie, voorraad, omgevings- en andere essentiële informatie.

“We hadden geavanceerde draadloze technologie nodig om onze oplossing te activeren, en Digi is marktleider in deze industrie ”, aldus Rao Mandava, Chairman en CEO, Inteligistics. “We wilden onze eigen cloudservice ontwikkelen, maar de iDigi Device Cloud is ideaal voor ons, en maakt systeemintegratie, -toepassing en -management vele malen eenvoudiger. De ConnectPort X gateways en XBee modules zijn gemakkelijk toe te passen en maken het ons mogelijk een kant-en-klare oplossing te creëren. De mondiale mogelijkheden van Digi helpen ons bovendien om organisaties te ondersteunen die wereldwijd vracht vervoeren.”

Het gepatenteerde Dynamic Smart Box™ voorraad trackingsysteem van Inteligistics omvat een controller met een ConnectPort X cellulaire gateway, en RFID-lezer modules met XBee ZigBee modules. De RFID-lezers verzamelen informatie over de inhoud van de containers via voorwerpen in een container die van een RFID-tag zijn voorzien, en communiceren de gegevens via de XBee ZigBee modules terug naar de ConnectPort X gateway. De gateway stuurt de informatie vervolgens via cellulaire netwerken naar de iDigi Device cloud waar de klanten van Inteligistics gemakkelijk de locatie, inhoud en activiteit van de container kunnen controleren, en reageren op eventuele incidenten. Bovendien zijn er via XBee ZigBee modules omgevingssensors met de gateway verbonden voor extra containerinformatie zoals een “deur open”-status, de temperatuur, het gewicht en andere informatie. Het systeem maakt bovendien real time meldingen gerelateerd aan inbreuk op de beveiliging, routeafwijkingen en afwijkende omgevingscondities.

“De iDigi Device Cloud en draadloze technologie maken geavanceerde systeemfunctionaliteit en totale zichtbaarheid van bedrijfsmiddelen in real time mogelijk”, voegt Mandava toe. “Ons systeem kan een grotere return on investment bieden door meer zichtbaarheid op de bedrijfsmiddelen, operationele verbetering en verbeterde efficiëntie.”

Meer informatie over iDigi, vindt u op www.idigi.com. Meer informatie over Inteligistics vindt u op www.inteligistics.com.

Over Digi International
Digi International maakt draadloze M2M gemakkelijk door het ontwikkelen van betrouwbare producten en oplossingen om elektronische apparatuur lokaal of op afstand te verbinden en via het netwerk of het web te beheren. Digi biedt optimale prestaties, flexibiliteit en kwaliteit, en brengt haar producten via een wereldwijd netwerk van distributeurs en wederverkopers, systeemintegrators en fabrikanten (OEM’s) op de markt. Meer informatie vindt u op de website van Digi op www.digi.com.

Over Inteligistics
Inteligistics is een technologiebedrijf dat de real-time informatie van componenten of bedrijfsmiddelen die waar ook er wereld worden vervoerd, trackt en overbrengt Onze intelligente logistieke oplossingen betreffen Radio Frequency Identification (RFID), informatietechnologie, sensortechnologieën, en communicatietechnologieën die volledig zijn geïntegreerd om aan de logistieke behoeften van alle klanten te voldoen. Meer informatie is verkrijgbaar op www.inteligistics.com.

© Mulberry Marketing Communications