• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Stichting LEAN 2.0

Toyota Kata methode: Creëer een Lean Continu Verbeter Cultuur

dinsdag, 15 november 2011

Large_lean-20_stichting_large

Seminar en 2-daagse Hands-on Workshop met Mike Rother

Programma
Datum:
Seminar op dinsdag 15 november
Hands-on Workshop op 16 en 17 november

Tijdstip: van 09.00 tot 18.00 uur.

Locaties:
Seminar: Nijmegen
Workshop: omgeving Breda

Spreker:
Mike Rother, onderzoeker, engineer, onderwijzer en schrijver. Hij is het meest bekend als schrijver van de boeken Learning to See en Toyota Kata. Hij is gast onderzoeker aan de Technical University Dortmund en was als onderzoeker verbonden aan het Lean Enterprise Institute; University of Michigan, en het Fraunhofer Institute.
Bestemd voor:
Iedere leider, manager of professional die invulling wil geven aan continu verbeteren.

meer informatie zie www.lean20.nl

Veel bedrijven ondervonden de laatste twintig jaar dat, na een aantal succesvolle Lean ‘verbeterprojecten’, er vaak sprake is van terugval naar oude gewoontes. Het creëren van een bedrijfscultuur waarin iedereen, elke dag helpt om steeds verder te verbeteren blijkt moeilijk.

Toyota Kata
Dit seminar is gebaseerd op het boek Toyota Kata van Mike Rother. Toyota Kata is een doorbraak die zich specifiek richt op de rol van leiders en managers. Het geeft een management benadering waarmee een organisatie effectief door onvoorspelbaar terrein kan bewegen naar gewenste nieuwe condities en niveaus van presteren.

Op basis van zes jaar onderzoek over management en leiderschap bij Toyota biedt dit seminar een op onderzoek en ervaring gebaseerde kijk op twee specifieke gedragsroutines, of kata (patroon of vorm, letterlijk vertaald uit het Japans als “manier van dingen doen”):

De Verbeter Kata is een herhaalde routine om uitdagende doel toestanden te realiseren, door stap voor stap door obstakels heen te werken en steeds te leren van de problemen die we tegenkomen.

De Coaching Kata is een patroon om medewerkers op ieder niveau de Verbeter Kata te leren en zeker te stellen dat het hun manier van denken en handelen motiveert.

Door het beoefenen van de Verbeter Kata, kunnen veel mensen leren en betrokken raken bij het proces van verbetering, aanpassing en innovatie. Dit is een bijzonder goede bron van duurzaam concurrentievoordeel.

Inschrijven zie deeplink hieronder


Dit is een activiteit van Stichting LEAN 2.0