• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Parker Hannifin BV

Lichtgewicht kunststof hydraulische cilinders en accu’s

dinsdag, 10 januari 2012

Large__parker_ge-zylinderplus_1556

OLDENZAAL – Lichtgewicht kunststof materialen bieden revolutionaire voordelen voor de machine ontwerper, producent en eindgebruiker. Met zijn uitzonderlijke sterkte en stijfheid ten opzichte van hun gewicht, superieure levensduur in vergelijking met vergelijkbare metalen onderdelen en een hoge corrosie en chemische weerstand, maakt carbon fiber composiet het mogelijk om ontwerpen en structuren te maken die een paar jaar geleden nog onmogelijk leken.

Parker Hannifin, ’s werelds marktleider van aandrijvings en besturings technologieën, heeft de nieuwe materialen gecombineerd met innovatieve productietechnieken om een reeks van hoogwaardige hydraulische cilinders en accu’s te creëren die uitzonderlijke voordelen bieden in een reeks toepassingen. Lichtgewicht hydraulische cilinders, vervaardigd uit koolstofvezel composieten en hoogwaardig lichtgewicht legeringen, wegen doorgaans minder dan 50% van het gewicht van een vergelijkbare stalen cilinder. Dit heeft voordelen voor vele toepassingen waarbij het gewicht een kritische factor is, zoals mobiele, luchtvaart, militaire en robotica markten. In kleinschalige toepassingen, is het manueel hanteren van lasten vereenvoudigd, terwijl aan de andere kant van het spectrum de noodzaak voor dure zware hijsapparatuur wordt verminderd of verwijderd.

Parker’s carbon fiber composiet hydraulische cilinder en accubuizen worden vervaardigd met behulp van productie- technologieën die een hoge mate van maatwerk mogelijk maken. Verschillende eigenschappen kunnen worden bereikt in verschillende richtingen, terwijl de cosmetische afwerkingen beschikbaar zijn voor toepassingen zoals de vrijetijdsindustrie. Door de integratie van draad of glasvezel elementen in het weefsel, kan de functies zoals de conditiebewaking worden geïntegreerd in het eindproduct. Daarnaast staat de goede elektrische geleidbaarheid van koolstofvezel verwarming van de samengestelde vat toe, dat de speciale toepassingen zoals leidingwater en hydraulische systemen werken bij lage temperaturen.

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft meer dan 61.000 medewerkers in 48 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek onze website www.parker.com/nl

© Parker Hannifin BV