• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

BLP International

Archoil AR2400 droogsmering voor droge bulkomgevingen

maandag, 06 februari 2012

Large_ar2400_droogsmering

HILLEGOM – Smering en stof zijn onverenigbaar. BLP International levert al geruime tijd een Archoil AR2400 droogsmeeroplossing aan een beperkte groep afnemers, waaronder een fabrikant van heftrucks, een rederij, een fabrikant van off-road motorfietsen en een grote chemische fabriek in het zuiden van het land. Doordat deze oplossing zich nu ruim bewezen heeft in het veld gaat BLP International de Archoil AR2400 droogsmering vrijgeven voor algemene verkoop.

`De doelstellingen voor een droogsmeertoepassing zijn snel te verzinnen, maar zeker niet makkelijk te realiseren. Er mag geen stofopbouw zijn, geen aanhechting, geen vettige film en daarbij moet het smeermiddel lang meegaan, onderhoudsintervallen verlengen en makkelijk inzetbaar zijn.

Uiteindelijk hebben we deze doelstellingen behaald.` Rob van Hoorn, projectmanager bij BLP International, is tevreden. `We krijgen zeer positieve reacties van de maintenance-engineers en super-intendants die met deze toepassing aan het werk zijn. We hebben nu een anti-stofkanon in huis met de AR2400. Op de motorfietsketting van Frans Verhoevens BMW zat tijdens de Dakar 2011 geen korreltje zand, hij was onder de indruk!` Doordat de lubricant zich niet vermengd met het vuil of stof dat bij de gesmeerde onderdelen komt, treedt er ook geen abrasieve pastavorming op, een zegen voor onder andere rol- en hefkettingen en fijnmachines, zo is gebleken. Archoil AR2400 is ook in foodgrade beschikbaar. Het is eenvoudig op te brengen middels een handpomp, aerosol, kwast of roller.

De rapportcijfers van deze Nanolubricant zijn goed. Inzetbaar bij temperaturen van -270o C tot 650o C kan de smering een druk van meer dan 300.000 PSI weerstaan. Doordat er een chemische binding tussen de droogsmeerformulering en het metaal ontstaat is de toepassing ook langdurig bestand tegen extreme druk, extreme spoeling of hitte. De wrijvingscoëfficiënt is veel lager dan die van de huidige generatie smeermiddelen, waardoor warmte-ontwikkeling, slijtage, geluid en vastlassen (scuffing, galling) van bijvoorbeeld schroefdraad wordt voorkomen.

In vochtige omstandigheden, zoals bij stoom of zout water laat de AR2400 droogsmering ook uitstekende resultaten zien: De chemische binding zorgt voor een anti-corrosief metaaloppervlak.

© BLP International