• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Groneman B.V.

ROBA-linearstop: de dynamische veiligheidsrem

maandag, 13 februari 2012

Large_mayr-linearstop

HENGELO (OV) – De ROBA-linearstop van MAYR is een volwaardige veiligheidsrem voor het dynamisch afremmen van lineaire bewegingen. Bewegende assen met een snelheid van maximaal 2 m/s worden betrouwbaar afgeremd. Geschikt voor aanbouw aan standaard cilinders volgens DIN ISO 15552 en daarmee snel en eenvoudig te integreren in diverse aandrijfconfiguraties MAYR producten worden in Nederland op de markt gebracht door Groneman B.V. in Hengelo.

De meeste remmen voor lineaire bewegingen fungeren enkel als klemeenheden. Ze zijn uitsluitend ontworpen om assen in stilstand veilig te stellen maar niet geschikt voor dynamisch afremmen. De ROBA-linearstop echter, is een volwaardige veiligheidsrem die bewegende assen betrouwbaar afremt en werkt volgens het fail-safe principe. In gesloten toestand is de rem in beide bewegings- richtingen belastbaar.

ROBA-linearstop veiligheidsremmen zijn rechtstreeks aan te bouwen aan standaard cilinders volgens DIN ISO 15552. Ze kunnen bovendien eenvoudig, snel en zonder aanpassingen in diverse installaties geïntegreerd worden. In tegenstelling tot andere lineaire remsystemen hoeft de ROBA linearstop niet op de slede mee te lopen, de rem kan op een statisch machinedeel gemonteerd worden. Dit vereenvoudigt de toevoer van pneumatische leidingen. De cilindrische drijfstang loopt door de centrale boring van de rem en wordt verbonden met de lineaire aandrijving. De as is in beide richtingen beveiligd.

Tijdens de beweging van de slede schuift de drijfstang axiaal door de ROBA linearstop. Sluit de rem, dan wordt de slede dynamisch geremd en vervolgens spelingsvrij en nauwkeurige gepositioneerd. De rem wordt pneumatisch geventileerd met een druk van 4 tot 6 bar, afhankelijk van de ingestelde remkracht. Een geïntegreerde initiator meldt permanent de schakelpositie.

De ROBA linearstop wordt in 4 bouwgrootten geleverd met houdkrachten van 1,5 kN tot 40 kN.

© Groneman B.V.