• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Insolids B.V.

Insolids distributeur van de BFM Fitting in de Benelux

woensdag, 15 februari 2012

Large_twin

ALMERE – Insolids is sinds 2010 distributeur van de BFM Fitting. Steeds meer bedrijven stappen over op dit unieke systeem voor het maken van flexibele verbindingen. Vooral de tijdsbesparing, hygiëne en veiligheid doen bedrijven besluiten om over te stappen op de BFM Fitting.

De meest toegepaste uitvoering van de BFM Fitting voor het maken van flexibele verbindingen is de Seeflex 040, een PU op basis van polyester. Dit zorgt voor betere bestendigheid tegen abrassieve stoffen en is toepasbaar op alle bewegende delen, bijvoorbeeld schudzeven. Bewezen is dat de standtijden van de BFM manchetten wel tot vier keer de standtijd van een standaard manchet hebben bij correcte montage en gebruik.

De Seeflex 040 is gecertificeerd voor Atex toepassingen, FDA en Europese norm 1934/2004 en is dus zeer goed toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrieën. Een ander groot voordeel is dat de manchet doorzichtig is, waardoor de productstroom ook goed zichtbaar wordt.

Er zijn heel veel verschillende materialen geschikt voor de BFM Fitting. Met een bestendigheid tot 280 graden en een hoge of een lage PH waarde, zijn de mogelijkheden van de BFM enorm.

Op het gebied van hygiëne wint de BFM Fitting van ieder alternatief om de reden dat er bijvoorbeeld niet meer met slangenklemmen gewerkt hoeft te worden en er geen product langs de randen van de manchet blijft zitten, hetgeen vooral in de voedingsmiddelenindustrie een zeer groot probleem kan zijn. Er al voorbeelden bekend van productieruimtes waar de schoonmaakkosten driemaal omlaag zijn gegaan, dit is ook een belangrijke overweging bij het plaatsen van een nieuwe manchet.

© Insolids BV