• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Mettler-Toledo B.V.

Het POWERCELL PDX loadcell-systeem: Stel uw winst op veilig

woensdag, 15 februari 2012

Large_powercell_pdx_loadcell-systeem

LONDEN (GB) – Het nieuwe POWERCELL™ PDX™ loadcell-systeem doet meer dan alleen maar het wegen van voertuigen verbeteren. Hij brengt een radicale verandering teweeg dankzij vernieuwingen die zorgen voor meer nauwkeurigheid en betrouwbaarheid dan ooit tevoren. Dit revolutionaire loadcellsysteem beschermt tegen problemen die uw winsten kunnen aantasten.

METTLER TOLEDO bracht in 1988 het POWERCELL loadcell-systeem op de markt: het eerste digitale loadcell-systeem voor toepassingen op weegbruggen voor voertuigen. Dat was een enorme vernieuwing voor een sector die zich nog steeds in het analoge tijdperk bevond. Dankzij zijn onklopbare nauwkeurigheid en betrouwbaarheid werd het POWERCELL loadcell-systeem de norm voor het wegen van voertuigen.

Wereldwijd zijn er bijna één miljoen actief. Zo blijft het assortiment POWERCELL loadcell-systemen van METTLER TOLEDO steeds weer bewijzen dat ze in staat zijn te presteren in de ruwste omstandigheden en de minst dankbare klimaten. POWERCELL loadcell-systemen worden gebruikt in de ijskoude poolstreken, in de zengende hitte van de woestijn en in het vochtige klimaat van de tropen en bewijzen dag na dag dat ze nauwkeurige en betrouwbare resultaten leveren.

METTLER TOLEDO zet opnieuw zijn stempel op de sector met de nieuwe POWERCELL PDX loadcell-systemen. Deze POWERCELL PDX loadcell-systemen garanderen nog steeds de nauwkeurigste weging van voertuigen in de sector, maar bieden nu ook vernieuwingen die u geld besparen. Het is het enige loadcell-systeem dat een volledig beschermd netwerk biedt, met ingebouwde voorspellende diagnoses en een ongeziene bliksembescherming. Deze vernieuwingen zijn een revolutie voor de betrouwbaarheid van de weging van voertuigen.

Geen aansluitkasten meer
Tot nu toe vereisten alle loadcell-systemen een soort aansluitkast (junction-box) om de individuele weegsignalen op te tellen en ze naar een weegterminal te versturen. De kasten worden ter plaatse van bedrading voorzien en kunnen moeilijk afgesloten worden voor vocht en stof. Omdat deze kasten – die veel onderhoud vereisen – gevoelige elektronica bevatten, zijn ze veruit de belangrijkste oorzaak van storingen bij het wegen van voertuigen en onvoorziene omstandigheden.

POWERCELL PDX loadcell-systemen verbeteren de betrouwbaarheid van de weegbrug gevoelig door de aansluitkasten uit te sluiten. De elektronische onderdelen worden binnen in de hermetisch afgesloten omhulsels van het loadcell-systeem beschermd. Er zijn geen aansluitkasten meer die stuk kunnen gaan en dure weegfouten kunnen veroorzaken.

De loadcell-systemen worden met elkaar verbonden via zware kabels en verbindingen met snelle koppelingen. Zowel de kabels als de koppelingen zijn waterdicht, zodat het volledige loadcell-netwerk beschermd wordt tegen vocht volgens de IP69-normen (onderdompelbaar). Deze kabels zijn ontworpen om de integriteit van het weegsignaal te garanderen en beschermen tegen schade door vocht, machines en knaagdieren.

Voorspellende diagnose
Bij alle andere loadcell-technologieën kunnen weegfouten en loadcell-defecten lange tijd onopgemerkt blijven. De fouten kunnen blijven bestaan tot u de weegbrug opnieuw kalibreert, waardoor u geld en klanten verliest.

Het vernieuwende voorspellende diagnosesysteem van de POWERCELL PDX loadcell- systemen controleert de prestaties en de omgeving van de loadcell-systemen continu. Als er een potentieel probleem optreedt, merkt het systeem dit onmiddellijk op en waarschuwt uw weegbrugoperator voordat weegfouten en storingstijden uw winsten aantasten.

Naast diagnoseproblemen kan het systeem uw wegingen nauwkeurig houden. Het controleert omgevingsfactoren zoals temperatuur en trillingen. Als de omstandigheden veranderen, compenseert het POWERCELL PDX loadcell-systeem de wijzigingen. Andere loadcell-systemen zijn minder nauwkeurig in extreme omstandigheden, maar het POWERCELL PDX loadcell-systeem levert in alle omgevingen hetzelfde gewicht op. Dankzij voorspellende diagnostische instrumenten komt er geen giswerk meer aan te pas, waardoor andere systemen moeilijk te onderhouden zijn. Ze doen meer dan u vertellen wanneer een onderhoud vereist is. Ze geven informatie die precies omschrijft welke reparatie vereist is en helpt de onderhoudstechnicus om het euvel snel te verhelpen.

Bliksembeveiliging
Een blikseminslag of stroomstoot kan een gewone weegbrug voor voertuigen in één seconde stilleggen. De weegbruggen van vandaag bevatten elektronische onderdelen die ernstig kunnen beschadigd worden door de bliksem. In veel gevallen moet onbeschermd materiaal worden gerepareerd of vervangen. Zelfs als de reparatiekosten door een garantie gedekt zijn, wordt u nog steeds geconfronteerd met financiële verliezen voor elke dag dat uw weegbrug niet werkt.

De StrikeShield™ bliksembeveiliging zorgt ervoor dat uw weegbrug actief blijft, zelfs als de bliksem andere systemen heeft uitgeschakeld. Het is de belangrijkste verdedigingslijn voor een volledig weegbrugsysteem: loadcell-systeem, kabels en terminal. Alle onderdelen van de weegbrug worden beschermd tegen elektrische schade, wat een dure onderbrekingstijd, reparaties en vervanging van onderdelen voorkomt.

In het POWERCELL PDX loadcell-systeem is een extra bliksembeveiliging ingebouwd. Indien zich in de kabels een stroomstoot voordoet, leidt het beschermingscircuit van de weegcel de overtollige stroom naar de grond af. Alle interne elektronische onderdelen zijn beschermd tegen schade.

Er is geen enkel ander bliksembeveiligingssysteem dat zo waterdicht is of zo grondig werd getest. Onafhankelijke laboratoriumtests hebben het vermogen van het POWERCELL PDX loadcell-systeem om de strengste normen voor bliksembeveiliging te vervullen, gecontroleerd. Uit de tests is gebleken dat het systeem verschillende blikseminslagen tot 80 000 ampère kan overleven. Dat is meer dan twee keer de kracht van een gemiddelde blikseminslag (30 000 ampère).

Stel uw winst op veilig
Het POWERCELL PDX loadcell-systeem tilt het wegen van voertuigen naar een hoger niveau. Waarom zou u vertrouwen op analoge systemen, met hun typische problemen op het vlak van nauwkeurigheid en onderhoud? Stel uw winst op veilig en zorg ervoor dat uw weegbrug elke dag opnieuw nauwkeurig weegt, dankzij het POWERCELL PDX loadcell-systeem.

www.mt.com/powercell

POWERCELL PDX loadcell: Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

Het interne diagnosesysteem van de POWERCELL PDX loadcell controleert de omgevingsomstandigheden en de prestaties van de loadcellen constant. Het gebruikt deze schat aan informatie om te zorgen voor een ongeziene betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

De loadcell zorgt ervoor dat uw weegbrug nauwkeurig blijft wegen door te corrigeren naargelang de omgevingsfactoren:

• Temperatuurschommelingen
• Verandering nulpunt
• Hysteresis
• Lineariteit
• Kruip
• Vibratie

De loadcell zorgt ervoor dat uw weegbrug op een betrouwbare manier blijft werken door de systeemprestaties te controleren:

• Voedingsspanning
CAN-stroomniveaus
COM-fouten
• Overbelasting van de weegbrug
• Integriteit van de omheining/behuizing
• Aantal weegcycli
• Symmetrie en signaaldrift