• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Parker Hannifin BV

Parker Hannifin introduceert nieuwe 3/2 versies Viking Xtreme stuurventielen

dinsdag, 27 maart 2012

Large_viking-valve---3-2-group-shot-hi-res

OLDENZAAL – Parker Hannifin, ’s werelds grootste fabrikant van aandrijvings- en besturingstechnologieën, is gestart met een uitbreiding van het assortiment van de revolutionaire Viking Xtreme pneumatische stuurventielen. Deze ventielen zijn ontwikkeld voor gebruik in extreme omstandigheden.

Het zeer succesvolle Viking Xtreme® assortiment bevat nu ook een 3/2 ventieloptie.

De nieuwe ventielen in 3/2 uitvoering zijn compact, robuust en hebben een schuiftechnologie die is ontwikkeld voor gebruik in toepassingen waar pneumatieksystemen moeten werken bij extreme temperaturen(tot -40°C en bij een druk tot 16 bar).

In tegenstelling tot de traditionele stuurventielen, die doorgaans gebruik maken van O-ringen of lipafdichtingen tussen ventielhuis en schuif, zijn de nieuwe Viking Xtreme ventielen voorzien van een aluminium spoel en gevulkaniseerd met een speciaal rubberprofiel. Hierdoor zal veel minder snel vervorming optreden, vooral onder omstandigheden van hoge druk en grote doorlaat. Bijkomende voordelen zijn de beperking van het aantal losse onderdelen en een langere levensduur.

De Viking Xtreme ventielen kunnen worden gebruikt bij hogere druk en hoge doorlaat toepassingen. De ventielen bieden een uitstekende reactietijd doordat ze een zeer lage losbreekkracht en hebben bijna geen slipstick effect, waardoor snelle omschakeling zelfs bij lage druk mogelijk is.

Door de hogedrukmogelijkheden van de nieuwe ventielen, samen met de robuuste constructie, kunnen de ventielen worden gebruikt in vele toepassingen zoals: hout- en bouwindustrie, betonverwerkende industrie en in zagerijen of papierfabrieken. Daarnaast voldoen de Viking Xtreme ventielen aan de eisen van diverse zoutnevel en trillingtesten die vereist zijn door de transportsector. De ventielen kunnen dus ook worden gebruikt op bedrijfsvoertuigen, autobussen en spoorwegmaterieel.

De Viking Xtreme 3/2 versies zijn beschikbaar met G ? “, G ¼”, G ? “en G ½”-poorten, met handbediende uitvoering, pneumatische of ventielen met een keuze uit 15 mm of 22 mm elektrische spoelen. Het biedt een breed scala van spoelspanning opties, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de Europese, Noord- Amerikaanse of de Aziatische markt.

© Parker Hannifin BV