• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Insolids B.V.

Insolids B.V. introduceert nieuwe BFM Fitting

woensdag, 11 april 2012

Large_tool-release

ALMERE – Insolids B.V. heeft als onderdeel van de Vlint groep de vertegenwoordiging BFM Fittings in de Benelux. BFM Fittings heeft de innovatieve oplossing voor flexibele verbindingen in de industrie.

Met het BFM systeem worden manchetten zonder gebruik van gereedschap in het leidingsysteem geplaatst en ontstaat een hygiënisch en bedrijfszekere verbinding. Ongemakken van montage en lekkage bij traditionele systemen worden met het BFM systeem vermeden.

Naast het reeds uitgebreide programma van de BFM Fitting, waarbij oplossing worden geboden voor weegtoepassingen, Atex situaties, invloeden van zuur of base, CIP toepassingen en abrassieve producten, introduceert Insolids nu de Seeflex 040 E. Deze Seeflex 040 E manchet, op basis van polyurethaan, is bestand tegen temperaturen tot 120 graden, is geheel doorzichtig en is beter bestand tegen inwerking van chemicaliën.

Ook heeft Insolids een BFM Fitting met toolrelease in het programma opgenomen. Toolrelease is toe te passen in situaties wanneer de onderdruk hoger is dan de standaard manchet aankan of op plaatsen waar men verplicht is om een gereedschap te gebruiken om de manchet los te halen (vooral bij draaiende- of bewegende delen waar men met de handen in kan komen). Deze manchet heeft een sterkere snapring zodat het met de hand bijna niet te verwijderen is en zo voldoende bescherming geeft bij locaties waar bewegende delen binnen handbereik zijn.

Insolids ontwikkelt en levert hoogwaardige componenten en systemen om Solids-Handling in de industrie te vereenvoudigen en emissie in het proces te beperken. Neem contact op met één van de adviseurs van Insolids en pluk de vruchten van een doordacht project.

© Insolids B.V.