• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Artikel

VIP Safety presenteert nieuwe generatie werkhandschoenen

dinsdag, 24 april 2012

Large_guide_cpn

HORST – Handletsel tijdens het werk kosten de industrie en de samenleving jaarlijks miljoenen. VIP Safety uit Nieuwegein introduceert de Guide CPN werkhandschoen van het Zweedse bedrijf Skydda met een beschermingsniveau welke ver boven de Europese Normen uitsteekt, terwijl de handschoen toch zeer soepel en flexibel blijft. De Guide CPN handschoenen beschermen o.a. tegen snijden, insteken en naaldletsel.

“Voordien was een handschoen met deze beschermingseigenschappen onhandig en stug in gebruik en de bescherming liet te wensen over,” zegt Eric J. Boer, Managing Director van VIP Safety BV, welke de nieuwe Guide CPN werkhandschoenen van de Zweedse producent en leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen Skydda in het verkooppakket heeft opgenomen. “Veel mensen kunnen hun ogen niet geloven als ze de resultaten zien. Je kunt er probleemloos glas mee kapot knijpen en ook injectienaalden gaan er niet doorheen. Deze werkhandschoenen zijn uniek in hun soort. Ze gaan qua bescherming ver voorbij de daarvoor geldende Europese normen. Daarom zijn ze qua soort en beschermingsgraad ingedeeld naar risico, beschermingsniveau of gebruiksaard. Wij durven rustig te stellen dat deze Guide CPN werkhandschoenen qua bescherming, in combinatie met hun soepelheid, momenteel de beste zijn op de wereldmarkt”, aldus Eric Boer.

Alycore metalen gaasnet
“Het hoge niveau van bescherming wordt voornamelijk bereikt door het speciale Alycore metalen gaasnet dat in de handschoen is ingenaaid en welke een enorme goede bescherming biedt zonder dat de handschoen zwaar of stug wordt. Goede bescherming mag de bewegingsvrijheid niet belemmeren. Als een handschoen niet gemakkelijk te dragen is, wordt hij door de gebruiker niet aangetrokken. Met de Guide CPN handschoenen heeft Skydda een serie werkhandschoenen ontwikkeld, die niet alleen veilig zijn, maar ook zeer soepel. Hierin is deze Zweedse firma uitstekend geslaagd,”zegt Jelmer Wolleswinkel, Sales Director van VIP Safety.

Handletsels verleden tijd
Hij vervolgt: “Alleen al in Zweden zijn al meer dan één derde van de letsels, welke tijdens het werk ontstaan, hand gerelateerd. Werkende handen moeten dus veel beter beschermd worden. Waarom moeten mensen die in de industrie of offshore werken, of politionele of sanitaire taken hebben, handletsel riskeren, als er goede bescherming voorhanden is?
Voor elk soort werk of toepassing is er nu een geschikte en beschermende handschoen beschikbaar. Ze zijn in vele takken van de industrie en op vele werkplekken inzetbaar, maar ook in de medische sector en bij de gemeentelijke reinigingsdiensten zijn deze handschoenen uitstekend toepasbaar
”.

VIP Safety
VIP Safety is sinds kort de importeur van Guide handschoenen voor de Benelux.
Het Zweedse merk Guide is wereldwijd de marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige werkhandschoenen en lederen en synthetische handschoenen. Het assortiment van de Guide handschoenen bestaat uit 4 hoofdgroepen:
Guide Full Range hoogwaardige handschoenen in diverse materialen en uitvoeringen.
Guide Selected voor een breed assortiment werkhandschoenen.
Guide C.P.N. voor een ruim assortiment snij-, prik- en naaldbestendige werkhandschoenen
Guide Winter met een ruim assortiment wintergevoerde handschoenen.

Naast het importeurschap van Guide, treedt VIP Safety ook op als importeur van Swiss One en CAT veiligheidsbrillen in de Benelux.

Voor VIP Safety, welke behoort tot de Nederlandse TTW Group BV, is de uitbreiding van het leveringspakket met de Guide handschoenen een perfecte aanvulling op het programma. Jelmer Wolleswinkel: “Wij verwachten, naast de industriële sector, vooral in de bouwsector, maar zeker ook in de medische sector een belangrijke omzettoename van onze producten. Welke handschoenenfabrikant kan zeggen dat zelfs injectienaalden niet door zijn werkhandschoenen heen zullen prikken?”.

© VIP Safety BV

  • Stuur door
  • Afdrukken
  • E-mail de redactie over dit onderwerp
  • Twitter dit bericht