• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco is niet alleen leverancier maar ook partner

donderdag, 10 mei 2012

Large_dosco_is_niet_alleen_leverancier_maar-_ook_partner_van_cebo

SOEST – Beide bedrijven vieren de ruim 25-jarige samenwerking tussen Cebo Holland en Dosco Sales & Engineering.

Cebo, gevestigd in IJmuiden, is ruim 30 jaar gespecialiseerd in het malen en het volgens klantenspecificatie mengen van hoogwaardige industriële mineralen en additieven voor de internationale olie- en gasboringsindustrie waarbij niet zelden op een diepte van meer dan 7 kilometer wordt geboord. Hun producten worden eveneens toegepast in industrieën zoals de civiele techniek waar o.a. boorvloeistof wordt ingezet voor verticale of horizontale boringen bij leiding- of tunnelbouw. Producten van Cebo dienen ook als steunvloeistof bij de productie van diepwanden of als bindmiddel voor o.a. de productie van ijzerertspallets in de staalindustrie.

Logistiek is essentieel
Het concern levert 24 uur per dag, direct uit voorraad, bentoniet, bariet, dolomiet, hematiet en additieven in kleinverpakking, grootverpakking en als bulk. Om voorraadproducten en producten gemaakt volgens klantenspecificatie zeer snel te kunnen leveren is een efficiënte en 100% betrouwbare logistiek van essentieel belang. Dat geldt voor het weg- en watertransport maar natuurlijk ook voor het meten en wegen van te leveren producten. Cebo werkt op dit gebied inmiddels ruim 25 jaar samen met Dosco Sales & Engineering in Soest, zowel voor drukdozen als Microcells. In de afgelopen jaren zijn de grote productiesilo’s al allemaal door Dosco voorzien van Microcell weeginstallaties. Vorige week werd de 25-jarige samenwerking bezegeld met de levering door Dosco van 4 drukdozen voor een nieuwe mengsilo.

In eigen huis
Henk Zweeren, Supervisor electrical department van Cebo: “We zijn een wat eigenzinnig bedrijf dat graag zelf de volledige controle over de kwaliteit van geleverde producten houdt om zo een optimale service aan klanten te kunnen bieden en hen te verzekeren van een stipte levering volgens afspraak. We hebben daarom veel zelf in huis: grote product- en marktkennis, een eigen rederij, een 11 man tellende Technische Dienst en behoorlijk grote productiesilo’s met een capaciteit van 600.000 kg per stuk met een autobeladingssnelheid van 23.000 kg per uur die we met ons zelf ontwikkelde ICT-systeem Skada continue monitoren.”

Duurzaamheid
In het bijzijn van Johan Dermout, Sales Manager van Dosco Sales & Engineering, licht Zweeren graag toe waarom al 25 jaar wordt samengewerkt met Dosco: “Hoewel we elkaar door en door kennen en al lang heel prettig samenwerken is geen enkele volgende order vanzelfsprekend voor Dosco. Ook al met het oog op risicospreiding werken we voor onze meet- en weegsystemen samen met meerdere partijen waarbij het telkens opnieuw van belang is dat een duurzame oplossing met de beste mogelijke prijs/prestatie wordt geboden. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de langere termijn. Vaak kiezen we, al dan niet na een intensieve (prijs)onderhandeling, voor Dosco. Omdat we dan verzekerd zijn van producten die compleet en direct gebruiksklaar zijn inclusief benodigde montagedelen en die ons tijdens de installatie niet voor onverwachte problemen stellen waardoor we tijd en geld verspillen. Prettig is ook dat, mocht er onverhoopt behoefte zijn aan extra service door Dosco, letterlijk één belletje genoeg is om hun experts naar ons toe te laten komen.”

Gewogen
Dermout vult aan: “Cebo is voor mij echt een heel bijzondere klant, het was namelijk de eerste klant die ik namens Dosco bezocht en ik mocht meteen een paar probleempjes oplossen. Dat werd de basis voor een hechte en open samenwerking of eigenlijk meer een partnership waarbij we gevraagd en ongevraagd met Cebo meedenken. Lachend: ”Je kunt wel zeggen zeggen dat ik toen werd gewogen en gelukkig niet te licht werd bevonden. Inmiddels heben wij 48 drukdozen en 150 Microcells aan Cebo geleverd en natuurlijk is het onze doelstelling om het partnership met Cebo nog vele jaren voort te zetten.”

© Dosco Sales & Engineering

Bijschrift foto: Henk Zweeren (Cebo) en Johan Dermout (Dosco)