• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

TNO

TNO opent een nieuwe onderzoeksfaciliteit voor drogen >>

maandag, 12 november 2012

Large_tno_een_nieuwe_onderzoeksfaciliteit_voor_drogen

EINDHOVEN - Op 15 november opende TNO een nieuwe onderzoeksfaciliteit in Eindhoven: de TNO droogfaciliteit. De faciliteit is speciaal ontworpen voor onderzoeksactiviteiten op het gebied van druppelgeneratie, drogen van druppels en poederproductie.

De droogfaciliteit bestaat uit een 15 meter hoge coflow droogtoren uitgerust met een druppelgenerator voor monodisperse deeltjes en bevat sensoriek voor het monitoren van diverse procesparameters.

Deze unieke faciliteit biedt de mogelijkheid om de effecten van verschillende padlengtes, regimes, druppel diameters, drogestof gehaltes en diverse andere parameters op de uiteindelijke poeders nader te onderzoeken voor diverse applicaties. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan applicaties in de voeding, pharma of chemie.

 

 

De faciliteit geeft bedrijven de mogelijkheid om hun specifieke materialen en applicaties te onderzoeken. De droogfaciliteit biedt de kans om variatie in diverse droogprotocollen, eventueel in combinatie met variatie van andere proces parameters, te koppelen aan het effect op het geproduceerde poeder alsmede de performance hiervan in de eindapplicatie.

 

Programma

 

14:30 Aankomst  
15:00 Welkom Dr. Ronald Visschers, business line manager Food and Nutrition
15:15 TNO powder production technology Dr. ir. René Houben, Senior Scientist TNO
15.45 Presentatie 'The need for constant improvement of particle properties' Dr. ir. Gabrie Meesters, Senior Scientist DSM & assistent professor TU Delft
16.15 Start openingsceremonie Zandartiest Gerrie Hondius (onder voorbehoud)
16:40 Officiële opening + demonstratie Arnold Stokking, Managing director Industrial Innovation TNO
17:00 Borrel

© TNO