• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Parker Hannifin BV

Static Control Filter Media om de levensduur van hydraulische olie te verlengen

dinsdag, 15 januari 2013

Large_parker-hannifin-introduceert-static-control-filter-media-om-de-levensduur-van-hydraulische-olie-te-verlengen

OLDENZAAL - Veranderingen in de hydraulische vloeistof eigenschappen vragen om een innovatieve aanpak ter beperking van de negatieve impact van elektrostatische ontlading in oliën. Parker levert de oplossing met het nieuwe Static Control Filter Media.

De geleiding van vloeistof kan van invloed zijn op de prestaties van het systeem

Moderne hydraulische olie van groep II en III kan een lager zinkgehalte bevatten, waardoor de geleiding van vloeistof verminderd. Elektrostatische oplading kan overal in het systeem optreden, maar problemen ontstaan wanneer de geleidbaarheid van de vloeistof te laag is. In deze situatie kan de elektrostatische energie zich ophopen en ontladingen vormen in de olie. Door thermische en oxidatieve afbraak van de vloeistof kan vernis worden gevormd, de ontlading van elektrostatische energie kan in belangrijke mate bijdragen aan dit proces. Vernis kan het systeem beschadigen en de productiviteit verlagen doordat verstoppingen in filters kunnen leiden tot blokkering van flow in componenten zoals ventielen en koelers. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en storingen.

‘’Static-Free’’ is een moeilijke belofte om in te vullen

Aangezien elektrostatische oplading van de vloeistof overal kan optreden in het hydraulische circuit, adviseert Parker niet alleen de herziening van de filters, maar van het gehele systeem. Parker is een van de weinige bedrijven die een gekwalificeerde systeemanalyse aanbiedt voor de belangrijkste onderdelen van het systeem. Voor systemen die gevoelig zijn voor de negatieve gevolgen van de elektrostatische oplading van de olie, biedt Parker de Static Control Media om bestaande filters te upgraden of voor filter assemblies die gebruikt worden voor nieuwe systemen.

Verbeteren van de productiviteit en winstgevendheid van het systeem

Het Static Control Media van Parker vermindert de elektrostatische oplading van de olie. Door de evaluatie van het totale systeem en de uitvoering van Static Control Media kan de levensduur van hydraulische vloeistoffen en systeemcomponenten worden verlengd. Door de negatieve effecten van thermische oxidatie, wordt de hoeveelheid vernis die in het systeem is gecreëerd verminderd. Dit heeft positieve invloed op de efficiëntie en dus ook de productiviteit en de winstgevendheid van het systeem.

Direct beschikbaar

De HFDE500 producten van Parker zijn geselecteerd uit het totale filter aanbod voor de directe beschikbaarheid van de Static Control Media vanaf 1 december 2012. Dit assortiment omvat tank top gemonteerde filters en in-line filters, zodat voor ieder systeem een geschikte filter oplossing kan worden gekozen.

© Parker Hannifin BV