• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

ROVC

Inzichtelijk maken rendement uit opleiden is uitdaging voor industrie

dinsdag, 17 september 2013

Large_inzichtelijk-maken-rendement-uit-opleiden-is-uitdaging-voor-industrie

EDE - Het realiseren en in kaart brengen van rendement uit opleiden is een grote uitdaging binnen de industriële branche.

Dat stelt ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, in haar nieuwste whitepaper ‘Van vakmanschap naar rendement’. Aangezien er veel factoren zijn die invloed hebben op het resultaat, is het leggen van causale verbanden moeilijk. Om het rendement in kaart te brengen is het noodzakelijk dat opleidingen strategisch worden ingezet.

Slagvaardig personeel

Het strategisch inzetten van opleiden draagt bij aan het creëren van slagvaardig personeel. Slagvaardige vakmensen hebben net dat beetje extra om te kunnen zorgen voor een productiever proces. Denk aan het voortijdig kunnen signaleren van een defect onderdeel in een productielijn. Dit scheelt stilstand en verhoogt de productie. De productieverhoging die wordt gerealiseerd door opleidingen is direct te vertalen naar rendement. De praktijk wijst echter uit dat veel organisaties niet goed weten hoe rendement uit opleiden inzichtelijk kan worden gemaakt.

Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC: “Zomaar een opleiding beginnen en vervolgens het geleerde links laten liggen, zal een organisatie geen euro opleveren. Ik merk dat veel bedrijven uit de industrie behoefte hebben aan zowel strategische als operationele handvatten om de investeringen inzichtelijk te kunnen maken. Dat begint met het leggen van een relatie tussen doelstellingen en de resultaten van voor en na een opleiding. Met ons whitepaper proberen we dan ook antwoord te geven op één van de meest actuele opleidingsvraagstukken van deze tijd: wat is het rendement van opleiden en hoe behaal ik dit?”

Het whitepaper ‘Van vakmanschap naar rendement’, met daarin een zesdelig stappenplan voor het bepalen van rendement uit opleiden is hier te downloaden.