• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

ROVC

KBI-keurmerk voor ROVC vakopleiding Servicemonteur warmtepompsystemen

donderdag, 07 november 2013

Large_kbi-keurmerk-voor-rovc-vakopleiding-servicemonteur-warmtepompsystemen

EDE - partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, heeft voor haar vakopleiding Servicemonteur warmtepompsystemen het KBI-keurmerk in het kader van de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES) ontvangen.

Dit is bekend geworden tijdens de officiële opening van het nieuwe warmtepomppracticum in het TechCenter van ROVC op 5 november jl. De accreditatie van de onafhankelijke stichting Kwaliteitsborging Installatiesector staat garant voor de kwaliteit van de vakopleiding.

De erkenning toont aan dat de vakopleiding Servicemonteur warmtepompsystemen van ROVC conform de actuele wet- en regelgeving en RES is opgebouwd en het juiste kwaliteitsniveau heeft. Daarnaast bewijst het keurmerk dat de deelnemers optimaal voorbereid zijn op het examen. Cursisten kunnen na afloop zelfstandig onderhoud plegen, storingen zoeken en onderdelen vervangen in een warmtepompsysteem. De vakopleiding is onderdeel van het MBO-diploma Servicemonteur installatietechniek.

“Wij zijn erg trots dat onze vakopleiding Servicemonteur warmtepompsystemen is geaccrediteerd”, stelt Nico van Leeuwen, Manager Onderhoud en Producten bij ROVC. Hij vervolgt: “Het is een echte hands-on training, waarbij theorie continu wordt afgewisseld met praktijkopdrachten. Ons gloednieuwe warmtepomppracticum is hierbij van onschatbare waarde. Het keurmerk voor de vakopleiding hebben we voor een groot deel te danken aan de input vanuit de branche en in het bijzonder aan OTIB en AgentschapNL. Dat deze gezamenlijke aanpak nu officieel bekroond is, is voor iedereen een enorme blijk van erkenning.”