• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Tema B.V.

TEMA onderzoekt diverse molens en brekers in laboratorium

vrijdag, 02 mei 2014

Large_tema_onderzoekt_diverse_molens_en_brekers_in_laboratorium

RIJSWIJK - In het laboratorium van Siebtechnik te Mülheim an der Ruhr heeft TEMA diverse maal en breek apparaten staan. 

Een kaakbrekerwalsenbrekerhamermolentrommelmolen, excentertrilmolenkegelmolen en een schijventrilmolen. Deze machines hebben allemaal dezelfde functie, namelijk het verkleinen van de deeltjes grootte van een product.

Kaakbrekers zijn bijzonder geschikt voor de verkleining van middelharde tot harde materialen zoals bijvoorbeeld kolen, ertsen, glas, stenen enz. tot 8,5 Mohs hardheid.

Walsenmolens worden voor verkleining van bijvoorbeeld kolen, cokes, kalksteen ingezet. Met deze machines kunnen korrelgrootten van ca. 30 - 120 mm tot ca. 5 - 10 mm verkleinen. De machines zijn leverbaar met 1 of 2 walsen.

De schijventrilmolen wordt ingezet voor een snelle, stof- en verliesvrije verkleining van mineralen, organische en keramische stoffen, diverse metaallegeringen, enz

Excentertrilmolens zijn geschikt voor nat- en droogmalen van diverse materialen. De maximale toevoerkorrel kan tot ca. 20 mm groot zijn. Het toegevoerde materiaal kan afhankelijk van de eigenschappen en maalduur worden verkleind tot ca. 0 - 5 µm.

TEMA B.V. is onderdeel van de Siebtechnik/Steinhaus groep, welke onder andere machines levert voor de bewerking van grondstoffen o.a. in de mineralen-, chemische-, voedingsmiddelen-, recycling- en farmaceutische industrie. TEMA B.V. levert deze machines Inmiddels al met meer dan 80 jaar ervaring!

Dirk-Willem de Waard (sales@tema.nl) is als sales executive bij TEMA BV verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland en België.