• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Hitma Groep B.V.

Monstername en muziek gaan prima samen

dinsdag, 10 juni 2014

Large_monstername_en_muziek_gaan_prima_samen

Svendborg, Denemarken. Alles straalt rust uit. Maar ingeslapen zijn ze in dit havenstadje in Zuid-Denemarken (Syddanmark) zeker niet. Hier worden de Keofitt-monsternameproducten ontwikkeld en geproduceerd. In deze omgeving op het eiland Funen, dat ook wel "Tuin van Denemarken" wordt genoemd, hebben mijn collega’s Hennie de Oude, Tony Dinsbach en ik de internationale Keofitt conferentie 2014 bijgewoond. Keofitt presenteerde tijdens deze 3-daagse conferentie hun recente productontwikkelingen voor steriele monstername. Daarnaast kregen we interessante informatie over toepassingsmogelijkheden van de Keofitt-monsternamekranen en werd menig succesverhaal gedeeld. Het thema van de meeting was dan ook "sharing". Met 15 nationaliteiten was het een goed bezette conferentie en hadden we meer dan genoeg ervaringen om uit te wisselen.

Trends binnen voedings- en farmamarkt

Bij Keofitt heeft men kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om deze kwaliteit wereldwijd te kunnen borgen, besteedt Keofitt veel aandacht aan het informeren en trainen van hun distributeurs. Tijdens deze conferentie gingen de specialisten van Keofitt o.a. in op de trends die zij in de markt signaleren, zoals:

  • Gebruik van single-use producten in biofarmaceutische toepassingen, ook voor monstername uit processen.
  • Hogere eisen in de voedingsmiddelenindustrie. Denk hierbij aan oppervlakteruwheid en EHEDG-ontwerpeisen. Keofitt levert hiervoor alle monsternamekranen met een oppervlakteruwheid van Ra < 0,2.
  • Gebruik van speciale monsternamezakken in kritische monsternametoepassingen. Deze monsternamezakken worden direct aan de monstername-kranen bevestigd.
  • Veiligheidsautoriteiten, brandweer en keurende instanties focussen sterk op veiligheid en het elimineren van risico’s, specifiek voor licht-ontvlambare en schadelijke vloeistoffen. Hiervoor zijn goede oplossingen te realiseren met de Keofitt W9-Type N monsternamekraan, een veergepositioneerde Normally Closed kraan.


R&D

Naast de trends in de markt hield Keofitt ook een interessante presentatie over R&D en redesign van hun monsternamekranen. En er was aandacht voor de  REFLEX-monsternamekraan. Dit is een 2-staps kraan in 1 behuizing. Reiniging/sterilisatie en de monstername zelf zijn in deze kraan gecombineerd. Voor toepassingen waar dit noodzakelijk is, biedt de REFLEX-monsternamekraan een perfecte oplossing.

Liefde voor muziek

Keofitt staat voor hoogkwalitatieve monsternamekranen, maar bij Keofitt zijn ze ook gek op muziek. De eigenaren zijn echte muziekliefhebbers en houden vooral van blues en country. Zij sponsoren dan ook startende artiesten om zo hun carrière een push te geven.

Het kon dan ook niet anders dan dat wij tijdens het diner ook op muziek werden getrakteerd. Een Elvis look-alike gaf een wervelend optreden. En na het diner, toen Elvis het gebouw weer had verlaten, ging het muzikale feestje in de bar van het hotel verder. Daar kreeg een Keofitt-medewerker met zijn band de sfeer er zo goed in, dat menigeen zich op de dansvloer waagde. De muzikale omlijsting gaf zeker een heel aparte dimensie aan deze conferentie.

Intussen zijn we terug in Uithoorn en weer druk met onze dagelijkse beslommeringen. Maar wel vol met nieuwe ideeën en mogelijkheden die we graag met u delen. Dat zullen we de komende tijd dus ook veelvuldig doen via onze monstername-website en de sociale media. Blijf ons volgen.

Hans Tangenberg - Directeur HITMA

Hans is filtratiespecialist pur sang. Hij loopt al vele jaren mee en heeft ervaring met filtratietoepassingen in uiteenlopende industrieën.

htangenberg@hitma.nl | +31 (0)297 514715 |LinkedIn | Twitter |