• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Hitma Groep B.V.

Zoals de ouden zongen..

maandag, 01 september 2014

Large_zoals_de_ouden_zongen

In mijn dorp, oké Bovenkerk hoort bij Amstelveen, maar voor de echte Bovenkerkers blijft het ons dorp, is opvallend veel muzikaal talent. 

Zo veel, Volendam is er niets bij. Muzikanten uit de verschillende bands komen elkaar regelmatig tegen in de plaatselijke oefenruimte en dat nodigt natuurlijk uit tot jammen. Om het grote publiek hiervan te laten meegenieten, organiseren we één keer per jaar de bandjesavond Rock Urbanus. Ons mini-festival is genoemd naar de St. Urbanuskerk in ons dorp, ontworpen door architect Cuypers. Het schijnt dat men deze kerk voor zo’n klein dorpje belachelijk groot en de toren overdreven hoog vond, maar dat past wel bij ons.

Jong talent

Als organisatieteam bedenken we ieder jaar iets nieuws om het Rock Urbanus-publiek te boeien. Dit jaar hebben we een oproep gedaan aan jong talent om met de bands mee te spelen en/of te zingen. We waren blij verrast over het aantal aanmeldingen en de hoge kwaliteit. Het thema voor de bandjesavond op 4 oktober is dan ook: In elke band een jong talent.

Technische leermeesters

De samenwerking tussen de jonge muzikanten en de oude rotten geeft energie. En als jonge en oude(re) musici elkaar inspireren, dan kunnen techneuten dat toch zeker ook! Neem HITMA, het technische handelsbedrijf waar ik werk. Hier lopen technische specialisten rond met jarenlange ervaring. Zij zouden perfecte leermeesters zijn. De kunst is nu de jongeren in ons bedrijf te krijgen. Stageverzoeken die wij ontvangen, hebben meestal betrekking op marketing en communicatie. Deze stagiaires zijn van harte welkom, maar ook van onze servicecollega’s, laboranten en productspecialisten kun je heel veel leren.

Toenemende behoefte aan technici

Door alle aandacht in de media en initiatieven als Techniekpact schijnt het aantal jongeren dat kiest voor een technische studie toe te nemen. Dat is goed nieuws want de komende jaren neemt de behoefte aan goed geschoolde technici vanuit alle opleidingsniveaus toe. Minister Kamp van Economische Zaken zei hierover: "Een tekort aan technisch personeel belemmert de groei van bedrijven en zet daarmee de economische groei van Nederland onder druk.” Daarom is afgesproken dat er structureel meer geld beschikbaar komt voor technisch beroepsonderwijs en dat het bedrijfsleven gaat investeren in technisch onderwijs.

Technische stageplaats

Dus, toekomstige techneuten opgelet! Ben je op zoek naar een interessante, uitdagende en vooral leuke stageplaats? Heb je feeling met werk in een technische groothandel? Of ben jij de aangewezen persoon om met onze service- of laboratoriumcollega’s mee te lopen? Laat je horen. Dan wordt onze slogan: Bij elke technische HITMA-vrouw of –vent een jong talent.

Astrid van Ballegoy is marketing- & communicatiemanager bij HITMA Groep. HITMA is een technische handelsonderneming die oplossingen en diensten biedt aan industriële bedrijven. Het bedrijf is ook actief binnen ziekenhuizen, de watermarkt en HVAC.

Daarnaast is Astrid promotor van techniek onder jongeren (o.a. via klankbordgroep Technasium) en zet zij zich in voor The Hunger Project Nederland (o.a. via jaarlijkse bedrijvenloop Run for The Hunger Project).