• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

TBMA Europe bv

Galahad zakkensnijmachine voor geweven zakken

vrijdag, 12 september 2014

Large_galahad-zakkensnijmachine-voor-geweven-zakken

NOORDWIJKERHOUT - De "Galahad" wordt al decennia lang gebruikt voor het continu en stofvrij legen van nagenoeg alle enkel- en meervoudig gelaagde zakken. 

Papier, plastic, groot, klein, zwaar of licht van gewicht, de "Galahad" snijdt en leegt de zakken feilloos. Afhankelijk van de eigenschappen van het product en de uitvoering van de zakken kunnen capaciteiten tot 50 ton per uur gehaald worden. De standaard uitvoering is goed voor een capaciteit van 20 ton per uur.

Het ontwerp van de "Galahad" is verrassend eenvoudig en zorgt ervoor dat de zakken ook echt leeg komen met restwaarden van 0,01% - 0,5% voor goed lopende producten).

Door zijn eenvoud kan de "Galahad" door één persoon bediend worden en biedt de machine een kosten besparende oplossing voor het legen van uw zakken.

Geweven zakken

Het principe is gebaseerd op een enkelvoudig mes dat de zak over de lengte insnijdt, waardoor het product uit de zak loopt. Het is juist dit aspect wat de machine zo aantrekkelijk maakt voor het verwerken van geweven polyethyleen, polupropyleen en Jute zakken. Door de minimale snijlengte en minimale manipulatie van de zak is de kans dat er draden van de zak loskomen maximaal gereduceerd. De losgekomen draden van de zakken contamineren niet alleen het product maar zorgen ook constant voor storingen in draaiende delen van de verwerkings machines.

Hygienisch legen van zakgoed

Het principe van het enkelvoudig mes dat de zak over de lengte insnijdt zonder verdere manipulatie van de zak is in de voeding om hygienische redenen een zeer belangrijk aspect. Zowel tijdens opslag als transport van het zakgoed kunnen de zakken aan de buitenzijde verontreinigd raken, het is daarom zaak dat het product bij het uitnemen op geen enkele manier in kontakt komt met de buitenzijde van de zak. Het product komt met het verwerkings principe van de "Galahad" niet in aanraking met de buitenzijde van de zak.

Nieuwe ontwikkeling

Mede door bovenstaande redenen heeft TBMA de Galahad afgelopen jaren verder ontwikkeld en geschikt gemaakt voor de verwerking van geweven polyethyleen, polupropyleen en Jute zakken. Inmiddels zijn er er al heel wat machines geleverd voor de verwerking van o.a. suiker (25 tot 50Kg zakken) Wheat bran (50 Kg) Koffie (65 kg zakken ) etc.

Op basis van deze “know-how” hebben we een verrijdbare opstelling ontwikkeld voor het ompakken van geweven polupropyleen zakken van 50 kg naar bulk (open bakwagens of tankwagens). De hele installatie betaat uit twee verrijdbare delen, De galahad in een staalconstructie op wielen en een verrijdbare persinstallatie voor het persen van de lege zakken. Bijde delen staan op wielen en kunnen met een heftruck versleept worden. De installatie heeft een uur capaciteit van 30.000 kg/uur