• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

LUTEC Luchttechniek BV

Nieuw luchtfiltersysteem met een filtratiegraad van >99,9998%

vrijdag, 27 maart 2009

Large_lutec-luchtfilter

AMERONGEN – Het filtersysteem bestaat standaard uit en grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. Nadat de lucht gefilterd is wordt deze door het ventilatordeel de ruimte ingeblazen. De inblaaslucht wordt met een hoge snelheid door de speciaal gevormde nozzels ingebracht waardoor de schone lucht maximaal met de vervuilde lucht mengt en de gemiddelde vervuiling teruggebracht wordt.

De universeel toepasbare opmeng unit CCM 12 wordt aan één zijde van het lasgebied geplaatst, hier wordt de vervuilde lucht aangezogen en gefilterd. Het filtersysteem bestaatstandaard uit een grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. Nadat de lucht gefilterd is wordt deze door het ventilatordeel de ruimte ingeblazen. De inblaaslucht wordt met een hoge snelheid door de speciaal gevormde nozzels ingebracht waardoor de schone lucht maximaal met de vervuilde lucht mengt en de gemiddelde vervuiling teruggebracht wordt. Daarnaast is de unit uitgerust met een frequentieregeling, zodat de ventilatiecapaciteit afgestemd kan worden op de vervuiling van dat moment. Hiermee wordt maximaal in energie bespaard en is de installatie traploos aan te passen aan de situatie van dat moment. De CCM unit wordt op circa 2/3 hoogte van de hal gemonteerd, daar waar de lasrookdeken zich bevindt. Door middel van een robuust onderframe voorzien van uitsparingen voor heftruckvorken is de unit eenvoudig te plaatsen. Standaard is een filterbewaking systeem aanwezig zodat aangegeven wordt wanneer de filters vervangen dienen te worden.

Optioneel is het mogelijk om de unit te laten voeren met Hepa filters met een filtratiegraad van > 99,9998%. Bij het lassen van RVS bent u hierdoor volledig verzekerd van een goede opname van de vrijkomende schadelijke stoffen.

© LUTEC/BulkOnline