• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Geveke Energy Services

Kalibreren is niet langer nodig

dinsdag, 21 april 2015

Large_kalibreren-is-niet-langer-nodig

AMSTERDAM - een revolutionair nieuw concept voor het meten van persluchtverbruik.

Geveke introduceert de slimme VPFlowScope, een nieuw systeem voor het meten van persluchtverbruik. Bij bestaande flowmeters is kalibratie een ‘noodzakelijk kwaad’, opgelegd vanuit ISO-normen. Traditioneel worden flowmeters teruggestuurd naar de fabrikant. De VPFlowScope M biedt een fundamentele oplossing voor dit probleem.

Kalibreren wordt uitwisselen!

Het nieuwe VPFlowScope M meetsysteem bestaat uit twee delen: een transmitter en een slimme VP Sensorcartridge®. Het resultaat is een zeer flexibel meetsysteem, waarbij kalibreren eenvoudig uitwisselen wordt. De oude sensorcartridge wordt door een nieuwe vervangen. Hiermee wordt herkalibratie dus overbodig, de uitwisselkosten gehalveerd en kan er vrijwel permanent worden gemeten.

Het goede behouden….

Alle eigenschappen van de bestaande VPFlowScope productlijn zijn meegenomen in het nieuwe VPFlowScope M concept: Drie in 1 (flow, druk, temperatuur), bi-directioneel flowmeter, geïntegreerde datalogger en een scala aan standaard interfaces: RS485, 4..20 mA en USB.

….en er meer aan toegevoegd

Naast het revolutionaire VP Sensorcartridge® concept is de transmitter verrijkt met nieuwe functionaliteit: status LED’s voor alarmweergave, standaard Ethernetaansluiting (dus geen externe converters meer), een datalogger met meer dan 6 maanden capaciteit voor alle signalen bij een samplefrequentie van 1 seconde. Een kleuren TFT scherm, een WiFi verbinding in het toestel. De VPFlowScope M is IP67.