• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

AVT Europe NV

Automatisch ontstapelen en ledigen van zakken bediend door vorkliftchauffeur

donderdag, 25 juni 2015

Large_automatisch-ontstapelen-en-ledigen-van-zakken-bediend-door-vorkliftchauffeur

ESSEN - Een maximaal rendement met een minimale inspanning van operators.

AVT Europe NV heeft een combinatiepakket ontwikkeld om zakgoed op een snelle en ergonomische manier volautomatisch te ontstapelen, te transporteren en open te snijden.

Bediend door de vorkliftchauffeur

Het systeem is op een uitermate eenvoudige manier te bedienen en te monitoren.

Door gebruik te maken van een standaard Siemens PLC besturing systeem is het eveneens op eenvoudige wijze te koppelen of in te bouwen in allerhande nieuwe of reeds bestaande verbulkingsinstallaties. De koppeling met een eenvoudig te bedienen HMI touchpanel laat toe dat de meeste installaties bediend worden door de vorkliftchauffeur tijdens het aanbrengen van de pallets.

Robot ontstapelen

Door gebruik te maken van een robot met aangepaste grijper (vacuüm of mechanisch) kunnen de aangevoerde pallets zonder enige moeite gedepalletiseerd worden. Een ingebouwde patroongenerator laat een nagenoeg oneindig aantal verschillende stapelpatronen toe. De geïntegreerde robotsturing zorgt dan weer voor een uitermate eenvoudige bediening.

Zakken ledigen met minimale restwaarde

Het zakgoed zal middels een conveyor band van de robot naar de snijmachine gevoerd worden. Deze machine is ontworpen om nagenoeg alle types van zakgoed te openen en optimaal te ledigen door een specifiek ledigingsconcept. De zakken worden in de langs richting open gesneden en tijdens transport langzaam gekanteld. Hierdoor is de lediging optimaal en wordt de eventuele stofvorming herleid tot een absoluut minimum.

Capaciteit > 1.000 zakken/uur

De machine kan uitgevoerd worden in verschillende uitvoeringen. De basisuitvoering haalt vanaf een 5 slag stapelpatroon (pallets) een rendement van 600 zakken per uur. De high end uitvoering met grote grijperkop haalt een gegarandeerde snelheid van 1.000 zakken per uur.

Korte terugverdientijd

Het eenvoudige concept, de lage onderhoudskosten en de minimale mankracht nodig om de machine te laten draaien, leveren voor dit concept een uitermate hoge ROI. De eenvoudige reinigbaarheid, een koppeling met een volautomatische balenpers en vooral de eenvoud van de machine dragen ertoe bij met een minimale inspanning het maximale eruit te halen.