• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Honeywell Safety Products Benelux BV

Honeywell introduceert geventileerd ATEX-pak

maandag, 25 april 2016

Large_honeywell_introduceert_geventileerd_atex-pak

DIEGEM - Honeywell kondigt de Hapichem™ aan. 

Een nieuw, antistatisch en chemicaliënbestendig, geventileerd pak dat is ontwikkeld als beschermingsmiddel voor personeel in mogelijk explosieve omstandigheden in de chemische en farmaceutische sector.

Hapichem, vervaardigd van een chemicaliënbestendig materiaal (CHEM) met een hoge beschermingsfactor (PF>50.000), voorziet in een betrouwbare barrière tegen farmaceutische bestanddelen met een hoge potentie (HAPI) en is voorzien van het ATEX-certificaat. Hierdoor voldoet het aan de eisen van de Europese Unie voor het dragen van beschermende kleding in een explosieve atmosfeer.

"Het nieuwe geventileerde pak komt tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar persoonlijke bescherming tegen zowel gevaarlijke chemische stoffen als elektrostatische risico's," zegt David Guiho, strategisch productmanager, Honeywell Industrial Safety EMEA. "Medewerkers die met chemische middelen omgaan, hebben specifieke bescherming nodig en de bestaande oplossingen bieden dit comfort en deze bescherming niet op een bevredigend niveau. Het nieuwe pak is ideaal voor werkzaamheden waarbij de lucht is verontreinigd met deeltjes en waar zowel kleding als bescherming van de ademhaling is vereist."

Wanneer bescherming van het lichaam en de ademhalingswegen, antistatische en chemische bescherming zijn vereist, zouden medewerkers normaliter drie verschillende uitrustingen moeten dragen: een geventileerde kap, een heel goed chemicaliën bestendig, niet geventileerd pak en antistatische overschoenen. Hapichem biedt deze gecombineerde bescherming in één persoonlijk beschermingsmiddel, bespaart daarbij kosten en garandeert het hoogste beschermingsniveau. Het halogeenvrije pak kan na gebruik ook worden verbrand.

Deze kleding voor eenmalig gebruik voldoet volledig aan de nieuwste versie van de normen: NEN-EN 14605/A1: 2009 (beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën), NEN-EN 1073-1: 1998 (beschermende kleding tegen radioactieve besmetting) en NEN-EN 1149-5: 2008: Antistatisch (elektrostatische bescherming, mits juist geaard).

Speciaal ontwikkeld voor lage-druk ademhalingssystemen kunnen meerdere gebruikers van het pak, dankzij het lage luchtverbruik, op hetzelfde luchtnetwerk worden aangesloten. Omdat het gepatenteerde ventilatiesysteem in de vorm van een Y aan de achterkant is geïntegreerd, kunnen gebruikers veilig zitten of op hun knieën werken.

De hoge mechanische en chemische weerstand van de buitenlaag, het vizier en de afgedichte naden, evenals de dubbele rits en het gepatenteerde magnetische uitlaatventiel, beperken het risico van besmetting. Tegelijkertijd biedt de oranje veiligheidsstrip aan de zijkant een intuïtieve noodoplossing, mocht in het pak luchtgebrek ontstaan.

Tot de overige eigenschappen behoren het gepatenteerde uitlaatventiel waarmee het pak compatibel wordt met ontsmettingsdouches en de afsluitdop van het ventiel, waarmee het risico wordt vermeden dat het ventiel verstopt raakt. Bovendien maakt de rits aan de voorkant hulp bij het dragen of uitdoen van het pak overbodig.

Het polyester vizier biedt visueel uitstekende eigenschappen voor een breed gezichtsveld en verbeterde bestendigheid tegen gevaarlijke chemische stoffen.

Met de wegwerpmanchetten kan de gebruiker de maat en soort van de handschoenen aanpassen aan de grootte van de handen en de chemische risico's.

Het pak biedt ook drie opties voor de zolen: de standaardvoet, de antislipzool en een anti-statische ontladingszool, die aan verschillende werkomgevingen kan worden aangepast.

Voor meer informatie over Honeywell Industrial Safety, de producten en diensten, kunt u terecht op de website http://www.honeywellsafety.com.