• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Aerzen Nederland B.V.

Drievoudige energie-efficiëntie voor waterzuiveringinstallaties

dinsdag, 17 mei 2016

Large_drievoudige-energie-effici_ntie-voor-waterzuiveringinstallaties

DUIVEN - Performance3 is het antwoord op de dikwijls inefficiënte blowertechnologie in de waterzuivering. 

Veelal gebruiken zuiveringsinstallaties meerdere identieke beluchtingsblowers voor hun beluchting. Deze opstelling maakt niet optimaal gebruik van het energiebesparingspotentieel.

Volledig vraagafhankelijk

Het Performance3 beluchtingsconcept combineert de voordelen van Aerzen Turbo, Delta Blower en Delta Hybrid in één beluchtingsstation. Deze regelt volledig vraagafhankelijk de inzet van de meest energiezuinige machine(s). Het resultaat is ongekende energiezuinigheid en een optimaal regelbereik bij een meest gunstige investering.

GreenTec Award

Eén van de locaties waar Performance3 inmiddels staat opgesteld, is Qingdao in China. Dit Duits-Chinese Semizentral onderzoeksproject is gekroond met een GreenTec Award. Het Semizentral project is opgezet om de leefkwaliteit in snel groeiende megasteden te verbeteren. In deze decentrale waterzuiveringsinstallaties met een capaciteit van 20.000 - 100.000 i.e. worden verschillende zuiveringsprocessen geïntegreerd in één installatie. Voor de verschillende drukken en debietbehoeftes is een optimale combinatie van Delta Blowers en Delta Hybrids gekozen. Bij een grotere basisbelasting kan dit nog aangevuld worden met Aerzen Turboblowers.

Biogas

De installatie binnen het Semizentral project is zelfvoorzienend in haar energiebehoefte. Het bij de vergisting geproduceerde biogas wordt gebruikt voor stroomopwekking. Daarnaast wordt warmte hergebruikt. Voor biogastoepassingen heeft Aerzen een uitgebreide serie biogasblowers en -compressoren.