• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

AVT Europe NV

Automatisering op maat voor maalinstallatie

maandag, 22 augustus 2016

Large_automatisering-op-maat-voor-maalinstallatie

ESSEN - Een logistieke partner uit de Antwerpse haven heeft via zijn eigen netwerk een 2de handse maalinstallatie (molen, schroeven, afzuiging, filters, etc…) opgekocht. In AVT kon men dé geschikte partner vinden om het geheel ‘aan elkaar te knopen’.

‘aan elkaar knopen’

Door de ervaring van zowel mechanische als elektrische monteurs wist AVT samen met deze klant het geheel spreekwoordelijk én professioneel aan ‘elkaar te knopen’. Hierbij werden de mechanische constructies uitgewerkt door de eigen TD (klant) en voorzag AVT alle nodige elektrotechnische zaken en knowhow.

Elektrische installatie en software op maat

Door gebruik te maken van degelijke componenten en een sturing die voorzien is van een duidelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp kon ook hier een uitermate hoge betrouwbaarheid gehaald worden.

Stroomverbruik onder controle houden

Maalinstallaties hebben vaak de eigenschap energieverslinders te zijn. Frequentie gestuurde energiezuinige motoren met een aangepaste sturing leveren hierbij directe winst op, die vanaf dag 1 renderen. Om het stroomverbruik bij deze klant te monitoren werd gekozen voor een bijkomende logging.

Kritisch proces

Kritische processen eisen speciale aandacht en een doordachte aanpak. Middels de flexibele manier van programmatie (Siemens S7-1500 reeks met comfortpanel) kon de klant zelf zijn bedienpunten en te bewaken parameters visualiseren op het uitgebreide HMI.

Duidelijke en te begrijpen dossier

Vaak onbemind maar zeker niet onbelangrijk zijn de duidelijke gebruiksinstructies en technische dossiers. Een 2de hands installatie blijft hier vaak een pijnlijk punt. AVT zorgde echter voor een compleet dossier zodanig de klant op beide oren kon slapen.