• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Van Aarsen International

Van Aarsen komt met nieuw voedingsapparaat voor haar hamermolen

woensdag, 31 augustus 2016

Large_van_aarsen_komt_met_nieuw_voedingsapparaat_voor_haar_hamermolen

PANHEEL - Mensen, productiemiddelen en gebouwen zijn een kostbaar bezit. Bovendien maken een lange levensduur en minimaal onderhoud, waardevolle maalinstallaties pas echt rendabel. 

Om het risico op explosiegevaar nog verder te voorkomen introduceert Van Aarsen een innovatief voedingsapparaat met geïntegreerde zware-delen-vanger voor haar GD Hamermolen. De GD Hamermolen met voedingsapparaat van Van Aarsen wordt ATEX gecertificeerd.

Innovatief voedingsapparaat met geïntegreerde zware-delen-vanger

Als stof in een zuurstofrijke omgeving in contact komt met een ontstekingsbron zoals vonken, ontstaat er explosiegevaar. Dit is precies wat er kan gebeuren tijdens de opstart en stop bij het malen van granen en organische stoffen in hamermolens. Van Aarsen is ontwikkelaar en fabrikant van machines voor de productie van mengvoeders en premixen voor de mengvoerindustrie. Ze richt zich als geen ander op de ontwikkeling van nieuwe technieken om ontploffingsgevaar te voorkomen zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van het maalproces. Nieuw van Van Aarsen is haar innovatieve voedingsapparaat met geïntegreerde zware-delen-vanger voor metaal, stenen en andere zware voorwerpen. De zware-delen-vanger detecteert zware objecten en voert ze af om te voorkomen dat ze in de hamermolen belanden en vonken veroorzaken. Van Aarsen optimaliseerde haar zware-delen-vanger door de afvoer van zowel metaaldelen als stenen te automatiseren en te combineren met het verwisselen van de zeefcassettes. Doordat de automatische afvoer van zware delen en de wisseling van de zeven op elkaar is afgestemd, wordt stilstand voorkomen en de capaciteit van de hamermolen verhoogd. Voor de afvoer van druk en het gecontroleerd laten verlopen van ontploffingen in de bunker onder de hamermolen voerde van Aarsen haar hamermolen uit met een extra drukontlastingsklep op de bunker onder de hamermolen. Voor de afvoer van druk en het gecontroleerd laten verlopen van ontploffingen in de bunker onder de hamermolen voerde van Aarsen haar hamermolen uit met een extra drukontlastingsklep op de bunker onder de hamermolen. Nieuw zijn ook de explosiekleppen voor de bestaande luchttoevoeropeningen. Bij een eventuele explosie in de bunker, openen de explosieluiken op de bunker onder de hamermolen en sluiten de explosieluiken op het toevoerapparaat boven de hamermolen. De nieuwe toepassing wordt ATEX gecertificeerd en voorkomt het naar buiten treden van eventuele explosies.

Levensduur van de zeven verlengt, onderhoud en stilstand voorkomen

Het nieuwe voedingsapparaat is compact uitgevoerd en kan naadloos worden gecombineerd met de GD hamermolen en de automatische zeefwisselaar. Naast het voorkomen van explosiegevaar voorkomt het nieuwe voedingsapparaat met geïntegeerde zware-delen-vanger van Van Aarsen ook het beschadigen van de zeven. Daardoor wordt de levensduur van de zeven verlengd en stilstand en onderhoud aan de maalinstallatie aanzienlijk beperkt. De GD Hamermolen van Van Aarsen wordt ATEX gecertificeerd en voldoet daarmee aan de strenge Europese richtlijnen voor het voorkomen van explosiegevaar. Van Aarsen biedt optioneel een reeks faciliteiten waarmee explosiegevaar rond het maalproces nog verder kan worden beperkt zoals temperatuur- en vonkdetectie.

Meer informatie

Van Aarsen presenteert tijdens EuroTier in Hannover haar nieuwe voedingsapparaat met zware-delen-vanger om explosiegevaar rond de GD Hamermolen nog verder te beperken. Meer informatie EuroTier stand 21J13 www.aarsen.com.