• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

EasyFairs Belgium

Vakbeurs M+R Gent biedt hoogstaand seminarprogramma

donderdag, 11 februari 2010

Large_m_2br-seminar

GENT – Op de vakbeurs M+R die plaatsvindt in Flanders expo op 4 maart aanstaande staan enkele zeer kwaliteitsvolle lezingen gepland, die alle gratis kunnen bijgewoond worden. Naast 2 interessante productpresentaties door Baumer en Yokogawa, worden er ook 3 seminars georganiseerd rond verschillende technologische innovaties.

Wegens het succes van het seminarie dat vorig jaar in Namen werd gehouden rond het Wireless Hart protocol, zal hieraan opnieuw aandacht besteed worden in Gent. Deze communicatietechnologie voor intelligente procescontrole vindt meer en meer toepassingen in de procesindustrie. In een lezing rond procesintensificatie wordt een volledig nieuwe kijk gepresenteerd op chemische technologie en de consequenties hiervan voor procescontrole. Prof. Tom Van Gerven van het departement chemische ingenieurstechnieken van de KU Leuven komt hierover meer uitleg verschaffen. In een derde sessie wordt vanuit de FDT group de FDT-technologie voorgesteld. Deze “open” technologie standaardiseert de communicatie en configuratie interface tussen field devices en host systemen, onafhankelijk van eender welk protocol of leverancier.

Meer informatie omtrent de inhoud van de verschillende lezingen kan u terugvinden op de website van de beurs, www.m-r.be , waar u zich ook kan registreren als deelnemer.

Programma

10u30 – 11u20 : Flexlevel Switch: A new generation in level detection
Presentatie van de nieuwe niveauschakelaar, Flexlevel Switch. De oplossing voor niveaudetectie van vloeistoffen, viskeuze stoffen (chocolade, honing, …) & vaste stoffen (poeders & korrels). Met demonstratie van het toestel !!
Sprekers: Dhr. Patrick Bloemen, Sales Engineer & Dhr. Kris Mertens, Managing Director, Baumer
________________________________________

11u30 – 12u20 : Procesintensificatie: nieuwe kansen en uitdagingen voor procescontrole
Procesintensificatie is een relatief nieuw domein in de chemische technologie waarvan doorbraken verwacht wordt op het gebied van materiaal- en energie-efficiënte tijdens de procesvoering. Een hele waaier van nieuwe concepten worden ontwikkeld zoals miniaturisatie, integratie van eenheidsbewerkingen, gebruik van alternatieve energievormen (bv. ultrasoon, licht, …) en dynamische procesvoering. Verschillende van deze technologieën hebben nood aan nieuwe en performante vormen van meet- en regeltechnieken. Aan de hand van een algemeen overzicht en specifieke illustraties geeft de presentatie een inzicht in wat procesintensificatie is en wat het betekent voor procescontrole.
Sprekers : Prof. dr. ir. Tom Van Gerven en dr. ir. Filip Logist, Department of Chemical Engineering – Katholieke Universiteit Leuven
________________________________________

13u30 – 14u20: Wireless Technology en Sensor Netwerken: basisprincipes
Wireless sensor networks worden gezien als een nieuwe horizon in industriële communicatietechnologie. Sensoren worden steeds intelligenter en onafhankelijker van externe voeding. Ze organiseren zichzelf op spontane manier in gedistribueerde, redundante netwerken die industriële processen bewaken. Tijdens het seminar zal met een praktisch voorbeeld aangetoond worden hoe een gebruiker het beste met wireless sensor networks omgaat en ze aanwendt in reële toepassingen.
Spreker: Dhr. Jaap Westeneng – Product Manager Systems & Solutions – Endress+Hauser Benelux
________________________________________

14u30 – 15u20 : Tunable Diode Laser (TDL)
• Hoe werkt een Tunable Diode Laser (TDL)?
• Wat zijn zijn voordelen ten opzichte van andere technieken?
• Wat kan een TDL meten?
• Hoe installeert men een TDL?
• Hoe de meting valideren en/of kalibreren?
Spreker: Dhr. Bjorn Lodewijckx, Account Manager Product Solutions, Yokogawa Belgium N.V.
________________________________________

15u30 – 16u20 : FDT Technologie – Open access to device intelligence

© Fairtec