• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

GrassAir Compressoren B.V.

Nieuwe frequentiegeregelde schroefcompressor van GrassAir

dinsdag, 23 februari 2010

Large_grassair-frequentiegeregelde-schroef-compressor-

OSS – Ook voor bedrijven met een geringe, doch variërende persluchtbehoefte tot een capaciteit van ca. 1,08 m3/min is nu de energiebesparende frequentiegeregelde schroefcompressor beschikbaar. De efficiënte doorontwikkeling van de vermogenselektronica maakt het mogelijk om bij steeds kleinere schroefcompressoren een aanzienlijke besparing te behalen op de stroomkosten.

Specificaties
GrassAir introduceert nu de variabele speed schroefcompressor type RLR1000VT met een vermogen van 7,5 kW, welke uitstekend geschikt is voor kleine productielocaties. Deze schroefcompressor is instelbaar op een werkdruk van 5 tot 12,5 bar. Bij de meest gangbare werkdruk van 7 bar is het regelbereik 0,258 tot 1,08 m3/min.

Kostenbesparing
Ten opzichte van een conventioneel geregelde schroefcompressor kan er een besparing behaald worden tot zo’n 35% op de energiekosten. Hierdoor is de meerprijs van de regeling zeer snel terugverdiend. Naast deze besparing wordt het elektro-net niet met pieken belast, doordat de frequentieregelaar een softstart karakteristiek heeft. Verder komen er geen nullastperioden voor en wordt de werkdruk contant gehouden binnen +/- 0,1 bar.

Geluidsarm
De compressor is standaard voorzien van een geluiddempende omkasting, zodat het geluidsniveau niet boven de 61 dB(A) uitkomt. De unit is naar keuze uit te voeren met een geïntegreerde persluchtkoeldroger, zodat er direct droge lucht uit de machine komt met een drukdauwpunt van 3 ?C. Ook de uitvoering op een persluchtketel met een inhoud van 270 of 500 liter is beschikbaar, zodat een kant en klare persluchtbron op iets meer dan een vierkante meter vloeroppervlak geplaatst kan worden.

© GrassAir