• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Ahoy Rotterdam

Samen bouwen aan de ouderhoudsindustrie van vandaag en morgen

vrijdag, 25 november 2016

Large_maintenance-next-2017

ROTTERDAM - Van 11 tot en met 13 april 2017 vindt in Rotterdam Ahoy een nieuwe editie plaats van de tweejaarlijkse vakbeurs Maintenance NEXT.

Maintenance NEXT is de meest toonaangevende beurs voor onderhoudsprofessionals in de Benelux en heeft dit jaar als centraal beursthema: Mastering Assets; Partnering for Performance. Exhibition Manager Erik Takes: “Samenwerken en het delen van informatie is van essentieel belang voor het effectief beheer van het huidige installatiepark. Op de komende editie van Maintenance NEXT willen we daarom zorgen voor de ideale kruisbestuiving tussen onderhoudsprofessionals uit alle sectoren. Hierbij staat het delen van kennis en kunde centraal. In aanvulling op de beurspresentaties hebben we daarom een sterk kennisinhoudelijk programma ontwikkeld. De rode draad van dit programma bestaat uit drie dagthema’s: WHO’S NEXT!, SAFETY NEXT! en VALUE NEXT!.”

Dagthema’s rode draad

Tijdens WHO’S NEXT! op 11 april 2017 staan de vergrijzende arbeidsmarkt, flexibele samenwerking en langdurige partnering voor de beste prestaties centraal. In samenwerking met verschillende partners wordt een banen- en stagemarkt georganiseerd en vindt in de ochtend een op studenten gerichte ontvangst plaats. SAFETY NEXT! op 12 april belicht een breed gamma aan aspecten van veiligheid en veilig werken. Op donderdag 13 april is het thema VALUE NEXT!; hoe houden we gezamenlijk de Nederlandse industrie op koers met een optimale verhouding bij productie tussen levensduur, verlengend onderhoud en investeringen? Deze drie thema’s komen zowel op de beursvloer als in het inhoudelijk programma terug.

Mastering Assets; Partnering for Performance

Erik Takes: “Met het centrale thema onderstrepen we dat het effectief en veilig beheren van het huidige installatiepark een gezamenlijk doel is binnen de waardeketen van eigenaren, dienstverleners en productleveranciers. Om dit te kunnen bereiken is diepgaande kennis van technische installaties vereist, maar ook specifieke kennis van de assets zelf. Tools om de conditie hiervan te bepalen in combinatie met de vaardigheden om optimale prestaties te (blijven) realiseren tegen reële kosten vormen een essentiële combinatie. Op Maintenance NEXT komen al deze zaken uitgebreid aan bod, waarbij we zoveel mogelijk aansturen op een actieve dialoog tussen de verschillende betrokken partijen.” Ook onder de deelnemers van de vakbeurs wordt het thema breed gedragen. Roy van Huffelen van Ultimo Software Solutions: “Wij onderschrijven het belang van samenwerking en het delen van informatie. In onze praktijk houdt dit vaak in dat onze software moet communiceren met andere software. Onze klant wil graag een efficiënte oplossing, hiervoor worden dan ook meer en meer interfaces tussen belangrijke bedrijfsapplicaties ingericht.”

Nieuw: Safety@Maintenance Zone

Nieuw deze editie is de Safety@Maintenance Zone op de beursvloer van Maintenance NEXT. Erik Takes: “Naast kostenbeheersing neemt veiligheid een steeds belangrijkere rol in binnen de onderhoudsindustrie. Als Rotterdam Ahoy hebben wij op dit gebied de nodige kennis en contacten in huis, op basis waarvan wij afgelopen april de succesvolle vakbeurs Safety&Health@Work hebben georganiseerd. In het verlengde van deze vakbeurs en als gevolg van de interesse vanuit de industrie kunnen bezoekers van Maintenance NEXT straks terecht in de Safety@Maintenance Zone. Hier laten bedrijven de nieuwste producten en diensten ter bevordering van veilige werkomstandigheden en fysiek en mentaal welbevinden zien.”

Praktisch

Maintenance NEXT, 11 t/m 13 april 2017. Zie voor meer informatie: www.maintenancenext.nl.