• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Euro-Manchetten & Compensatoren BV

Euro Manchetten levert nu specialistische zeven van Bückmann

woensdag, 11 januari 2017

Large_euro_manchetten_levert_nu_specialistische_zeven_van_bckmann

KAATSHEUVEL - Euro Manchetten & Compensatoren is vanaf 1 januari 2017 de Nederlandse vertegenwoordiger van de Duitse zeefspecialist Bückmann. “Allebei vinden we kwaliteit en klanttevredenheid heel belangrijk en onze activiteiten sluiten letterlijk en figuurlijk mooi op elkaar aan”, zegt directeur Walter van Loon van Euro Manchetten.

 

De twee bedrijven kwamen begin 2016 met elkaar in contact toen directeur Bernard Bückmann voor een klant op zoek ging naar luchtdichte kunststofmanchetten. In de zoektocht naar een producent die de vereiste kwaliteit kan leveren kwam Bückmann uit bij Euro Manchetten. “De eerste contacten waren heel plezierig. Euro Manchetten ging meteen mee naar de klant en kwam met een prima oplossing. Het klikte prima tussen ons.”

 

Samenwerking bestond al in andere vorm

Al snel kwamen de directeuren tot de conclusie dat het voor beide bedrijven goed zou zijn als Bückmann de producten van dochterbedrijf Filcoflex in Duitsland zou verkopen. De twee ondertekenden de overeenkomst hiervoor in april 2016 op de Powtech.

Van Loon wijst erop dat beide ondernemingen middelgrote familiebedrijven zijn die internationaal opereren. “We hebben dezelfde visie als het gaat om kwaliteit en klanttevredenheid. Als je bedenkt dat onze activiteiten ook nog eens mooi op elkaar aansluiten, dan is het logisch dat we onze samenwerking versterken.”

 

Specialistisch huwelijk

“We zijn allebei specialisten in ons vakgebied en dan kun je elkaar mooi aanvullen. We hebben allebei grote namen als klant in de foodbranche en dan is kwaliteit en betrouwbaarheid heel belangrijk”, gaat Bückmann verder. Gedurende de samenwerking bleek al snel dat de bedrijven vaak dezelfde klanten bedienen. “Manchetten en een zeef, dat is eigenlijk bijna al een huwelijk. We verkopen de producten van Euro Manchetten nu een halfjaar en we hebben onze omzetdoelstelling meteen overtroffen. De producten voldoen duidelijk aan de wensen van onze klanten.”

 

Dé expert als het gaat om zeven

Van Loon was al langer op zoek naar kwalitatief hoogwaardige zeefmanchetten en heeft Bückmann inmiddels meerdere keren bezocht. Het bedrijf heeft vergaande expertise als het gaat om zeefmanchetten, maar ook op het gebied van zeefdoek, zeven van kunststof of metaal en complete zeeframen. Het bedrijf produceert ook speciale uitvoeringen zoals Atex. 


Groter assortiment 

Met Bückmann in het pakket biedt Euro Manchetten nu in één klap een uitgebreid assortiment aan zeefdoeken en zeefdekken én uitgebreide service op het gebied van zeven. De productie en het bespannen blijft in Duitsland en België. Wie in Nederland al klant is van Bückmann, kan daar gewoon blijven bestellen als hij dat wil.


Over Bückmann Bückmann is gevestigd in Mönchengladbach en produceert industriële weefsels uit kunststof, metaal en zijde. Daarvan worden in de eigen fabriek filters en zeefelementen gemaakt. In het Belgische Overijse in België heeft het bedrijf ook een productie- en verkoopvestiging.