• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

BULK .ID

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen BULK .ID en Kiverco

dinsdag, 14 februari 2017

Large_nieuwe_samenwerkingsovereenkomst_tussen_bulk_id_en_kiverco

WAREGEM - Sinds dit jaar vertegenwoordigt BULK .ID ook het productengamma van Kiverco uit Dungannon, Noord Ierland in de Benelux.

Kiverco is reeds 30 jaar gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, engineeren en bouwen van robuuste recyclagelijnen van bouw- en sloopafval, industrieafval en compostafval. Kiverco heeft dezelfde doelstelling als BULK .ID namelijk mee zoeken naar een oplossing voor de klant om uit afval maximaal rendement te halen met de meest innovatieve oplossingen.  


Bouw-en sloopafval 

Bouw- en sloopafval bestaat uit afval gegenereerd tijdens de bouw, renovatie en sloop van gebouwen, wegen en bruggen. Dit betekent dat een bouw- en sloopafvalstroom een hoog percentage aan bakstenen, beton en hout bevat.  Kiverco heeft hiervoor robuuste en solide installaties ontworpen om de materialen hout, metaal, steen, papier, plastic en waardevolle kunststoffen van elkaar te scheiden met een zo laag mogelijke operationele kost. De installaties kunnen dag en nacht draaien in alle (weers)omstandigheden. In totaal heeft Kiverco reeds meer dan  150 plants ontworpen en gebouwd voor hun klanten. Kiverco’s bouw- en sloopafvallijnen bestaan uit een combinatie van de meest recente mechanische-, magnetische- en luchtscheidingstechnieken.  


Meerwaarde BULK .ID - Kiverco  

Waar BULK .ID zich vroeger enkel op de zware recyclage-industrie, zoals de shredder industrie richtte, kan ze met Kiverco nu ook oplossingen aanbieden voor deze specifieke recyclagetakken.  Daarnaast beschikt BULK .ID, dankzij Kiverco, nu ook over een mobiel gamma. BULK .ID biedt totaaloplossingen aan voor het scheiden van diverse materiaalstromen - gaande van breken, zeven, ontijzeren tot het herwinnen van kunststoffen en zeldzame metalen. Vanuit haar vestiging in Waregem worden de projecten ontwikkeld en gerealiseerd. BULK .ID beschikt binnen de bedrijvengroep over een eigen afdeling engineering, montage en dienst na-verkoop. Randapparatuur kan via de zusterbedrijven mee aangeboden worden.