• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Ahoy Rotterdam

Marjan van Loon opent Maintenance NEXT 2017

woensdag, 05 april 2017

Large_marjan_van_loon_opent_maintenance_next_2017

ROTTERDAM - Van 11 tot en met 13 april vindt Maintenance Next 2017 plaats: de belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. 


Op 11 april wordt de beurs officieel geopend door Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland bij Royal Dutch Shell. Zij kent de waarde van onderhoud voor de installaties in Nederland en de rest van de wereld. "Er is grote behoefte aan talentvolle technici in de industrie. De Rotterdamse bevolking is jonger dan elders, dus de vijver om te vissen is groot. Laten we de kansen pakken die er liggen. Doe het samen en doe het slim”, aldus van Loon. Dat past naadloos op het dagthema 'WHO’S NEXT?’ waarmee op deze eerste beursdag  extra aandacht is voor de werknemers van morgen in een educatief programma dat op verschillende plaatsen op en rond de beursvloer plaatsvindt voor geïnteresseerde studenten. 


Maintenance Next 2017 

De veelzijdigheid van de industrie komt terug in het aanbod op Maintenance NEXT 2017. Op 11, 12 en 13 april staat Rotterdam Ahoy strak van exposanten, bezoekers, netwerken en kennisuitwisseling. De som van die delen maakt ijzersterke partnerships voor nu en morgen. Marjan van Loon beaamt dit: "Maintenance speelt een sleutelrol. Wie efficiënter en veiliger dan een ander wil opereren, zal moeten beginnen met excellent onderhoud. Of zoals ze op Shell Pernis zeggen: "zonder maintenance doet je niks”. Door samen met partners de juiste acties op het beste moment te doen, wordt geld bespaard en waarde gecreëerd. Dat zijn partners in performance. 


Safe Maintenance 

De tweede beursdag heeft als thema SAFETY NEXT! Ira Helsloot, professor Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen,  pleit voor genadeloze helderheid en legt uit waarom. Verder zijn er workshops, lezingen en interacties van exposanten en kennisdragers in de hallen van Rotterdam Ahoy. De dag eindigt met een feestelijke dinershow waar de Safe Maintenance Award Benelux wordt uitgereikt aan de technische dienst(verlener) die veilig werken aantoonbaar diep in het DNA heeft zitten. 


Robotisering & predictive maintenance 

Donderdag 13 april wordt rond het thema VALUE NEXT! gewerkt aan nieuwe waarden in maintenance. Robotprofessor Stefano Stramigioli, professor Advanced Robotics aan de Universiteit Twente, bespreekt in zijn keynote hoe robots de industrie zullen beïnvloeden en welke waarde dat kan bieden. Nog een greep uit het uitgebreide kennisprogramma: Mark Haarman en Michel Mulders presenteren de eerste inzichten van een grootschalig marktonderzoek naar predictive maintenance. De derde beursdag is bovendien de beursdag met de avondopening. Als vanouds een sfeervolle netwerkgelegenheid. 


Mega Tech Plaza’s 

De dagthema’s belichten trends, de Mega Tech Plaza’s belichten innovaties. Deze editie is er veel aandacht voor de verschillende facetten van digitalisering in de industrie. World Class Maintenance toont trots een aantal fieldlabs van haar leden waar wordt gewerkt aan 100% voorspelbaar onderhoud bij Fujifilm, Gouda Vuurvast Services en Semiotic Labs. TNO pakt groot uit met Big Data. 


Niet te missen 

Bekijk vooraf het hele aanbod op www.maintenancenext.nl en registreer hier voor een gratis bezoek in Rotterdam Ahoy op 11, 12 en 13 april voor de onderhoudstop die je moet maken, Maintenance NEXT 2017.