• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

FHI

Industriële communicatie in de procesindustrie

woensdag, 07 juni 2017

Large_industrile_communicatie_in_de_procesindustrie

Binnen de procesindustrie zien we een steeds grotere adoptie van industriële communicatie. Binnen het hart van de samenleving waar 1,3 miljoen mensen worden voorzien van drinkwater, organiseren we een workshop over de mogelijkheden en de toegevoegde waarde van het gebruik van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link binnen de proces industrie. 

Ook instrumentatie op het gebied van de procesindustrie wordt steeds slimmer. Bij een juiste integratie van Industriële Communicatie kan men de downtime reduceren, inzicht verkrijgen in processen en de onderhoudstijden tot een minimum beperken. Naast de vele voordelen zijn er natuurlijk zaken waar men op moet letten zoals explosieveiligheid en security. Wij nemen u graag mee in de mogelijkheden en bespreken de aandachtspunten waar u op dient te letten. Kosten: voor eindgebruikers is deze workshop gratis, de kosten voor leveranciers bedraagt 295 euro excl. BTW in de registratie module kunt u aangeven in welke groep u hoort.

Programma: Wij zullen voor u een passend programma te bieden hebben met onder andere: Is het LINK of mis je de BUS als je NET niet bent geborgd! – Het vervangen van een smart instrument kan de nodige uitdagingen met zich mee brengen. Wat waren de instellingen en waar zijn deze opgeslagen? Het zou een stuk eenvoudiger kunnen als de configuratie van een IO Link, PROFIBUS en/of PROFINET instrument vanuit één omgeving kan worden uitgevoerd en geborgd. In deze sessie willen we een aantal praktische mogelijkheden laten zien. PROFIBUS/PROFINET in applicaties met explosiegevaar 

– In vele takken van de procesindustrie heeft men te maken met explosiegevaar. Is dit een belemmering om moderne technieken toe te passen? In deze presentatie wordt ingegaan op de gevaren in de procesindustrie en de veel voorkomende explosiebeveiligingstechnieken die deze gevaren indammen. Daarnaast worden mogelijkheden aangegeven om PROFIBUS/PROFINET netwerken op te bouwen voor applicaties met explosiegevaar. en meer.. (bekijk de website voor het actuele programma) 


Excursie ‘Van duinwater tot drinkwater’ 

We eindigen de dag met een korte lezing over de waterwinning en het drinkwaterproces. Daarna volgt een rondleiding langs de infiltratieplas, ontharding, snelfilters, langzame zandfilters en de watertoren. De hele zuivering van bron tot kraan komt aan de orde. Adres:  Al met al zijn er veel zaken te bespreken, graag willen wij met u dit gesprek aangaan in de workshop Industriële Communicatie in de Procesindustrie – DUNEA productielocatie Scheveningen – 8 juni 2017. Voor een bezoek aan deze workshop: Meld u hier direct aan. Website: http://profibus.nl/icp/


Dit is een activiteit van FHI
  • Stuur door
  • Afdrukken
  • E-mail de redactie over dit onderwerp
  • Twitter dit bericht