• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Hitma Groep B.V.

Single-use systemen zeer geschikt voor aseptische monstername

donderdag, 15 juni 2017

Large_single-use_systemen_zeer_geschikt_voor_aseptische_monstername

UITHOORN - Single-use oplossingen worden steeds gangbaarder in steriele processen, zoals binnen de farmacie en voedingsmiddelenindustrie, en zijn daardoor zeer geschikt voor aseptische monstername. Een groot voordeel van single-use systemen is dat men sneller en eenvoudiger monsters kan nemen.     


Geen reinigingsproces 

Maar dat is niet het enige voordeel. Bij het gebruik van single-use monsternamesets is het niet nodig om onderdelen tijdens het proces te demonteren en te reinigen om ze vervolgens weer in het systeem te monteren. Na de monstername worden single-use producten namelijk weggegooid en vervangen.   

Eenvoudige aansluiting 

Een veel toegepaste single-use monsternameset voor het nemen van productmonsters uit gesloten steriele systemen of processen is de Three60 van Keofitt. Deze complete set is eenvoudig aan te sluiten door middel van een NA-poort of 1” – 1½” sanitaire triclampaansluiting. Dure specifieke passtukken of poortaanpassingen op het proces- of voorraad vat zijn dus niet nodig.   

Perfect steriel monster 

Zodra met bijvoorbeeld de Three60 een monster wordt genomen, is het verwijderen van de monsternamezak heel eenvoudig. De set is ontwikkeld en uitgevoerd met single-use steriele disconnect, die door middel van een “cut & seal-behandeling” gerealiseerd wordt. Dit resulteert in een perfect steriel monster in een bag, dat direct gereed is voor gebruik in een laboratorium of kwaliteitscontrole. De Three60 monsternamesets worden geproduceerd in een Class 7 cleanroom en onder een kwaliteitssysteem volgens ISO13485 en de FDA. Op alle units wordt altijd een 100% inspectie uitgevoerd.