• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

WAM Holland Bulk Handling Equipment B.V.

De TXF schroeftransporteur van WAM Holland “hygiënisch afwerkingsniveau”

donderdag, 15 juni 2017

Large_de_txf_schroeftransporteur_van_wam_holland_hyginisch_afwerkingsniveau

MAASDIJK - Een schroeftransporteur transporteert vaste stoffen van A naar B, horizontaal of onder een hoek. Het is een gesloten systeem met een in- en uitloop, en dat maakt de schroeftransporteur geschikt voor het stofvrij verplaatsen van poeders, granulaten of flakes. De TXF kan bijvoorbeeld worden ingezet onder een zeef. 


Tegenwoordig worden zeven ontwikkeld om bedrijven te laten voldoen aan strenge eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, ATEX en niet te vergeten de (EC) No. 1935/2004 normering als het gaat om traceerbaarheid. Snel, veilig en fijnmazig zeven van grote hoeveelheden vaste stoffen is tegenwoordig meer een must dan uitzondering. 

Na de zeef wordt vaak een schroeftransporteur ingezet en deze moet ook aan dezelfde strenge eisen voldoen. WAM Holland heeft een schroeftransporteur ontwikkeld genaamd TXF, die aan alle laatste industriële eisen voldoet en moeiteloos kan worden ingezet in sectoren zoals Food, Feed, chemie, pigmenten, etc. 

De TXF is volledig gecertificeerd volgens (EC) No. 1935/2004, (EC) No. 2023/2006 en (EC) No. 10/2011, en heeft een hoog hygiënisch afwerkingsniveau. Hiermee wordt de kwaliteit en traceerbaarheid van elk onderdeel van de schroef gewaarborgd en vastgelegd volgens de Europese richtlijnen. 

De TXF wordt geproduceerd in roestvaststaal 304 of 316, en is beschikbaar met een ATEX certificaat voor zone 22 en 21. WAM Holland is verantwoordelijk voor de distributie van de TXF binnen Nederland en legt de juiste verbinding tussen de kennis van onze medewerkers en de installatiebouwers.