• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Vermeulen Ingenieursbureau

Innovatie van hygiënische zakkenvulmachines: CARE-LINE van BEHN + BATES

donderdag, 15 juni 2017

Large_innovatie_van_hyginische_zakkenvulmachines_care-line_van_behn__bates

HELMOND - Op de afgelopen Interpack beurs in Düsseldorf presenteerde BEHN + BATES de nieuwe RotoPacker Adams CARE-LINE Edition; een FFS verpakkingsmachine die aan de hoogst haalbare hygiënenormen voldoet. 


De CARE-LINE is speciaal ontworpen voor het vullen van PE buisfoliezakken met de meest gevoelige levensmiddelen. De machine is grotendeels opgebouwd uit onderdelen met een EHEDG-certificaat (European Hygienic Engineering & Design Group). BEHN + BATES tilt het verpakken van bijvoorbeeld babyvoeding met de CARE-LINE naar een ongekend hoog technisch niveau. 

Het gebruik van papieren zakken in de levensmiddelenindustrie is wegens de hygiëne niet meer wenselijk. Veel verpakkingsmachines voor kunststof zakken voldoen enigszins aan de hygiënenormen, maar halen niet de hoogst haalbare hygiënestandaard, die wel vereist is bij bijvoorbeeld het vullen van zakken babyvoeding. Hierom is bij BEHN + BATES de wens ontstaan om een hoog-hygiënische verpakkingsmachine te ontwikkelen. Bij het ontwerp van de CARE-LINE is voor optimale hygiëne en reiniging zowel het aantal onderdelen als stofoppervlakken tot een minimum beperkt. Alle onderdelen zijn weggewerkt, machineranden zijn afgeschuind, hoeken zijn afgerond en er zitten geen randen of gaten in het frame, waardoor er nagenoeg geen stof meer kan ophopen. Bovendien is tijdens de ontwikkeling van de CARE-LINE samengewerkt met een folieproducent die een nieuwe dubbellaagse, strippable buisfolie heeft ontwikkeld voor nog betere productbescherming. 

De CARE-LINE was voor het eerst te zien op de Interpack beurs. BEHN + BATES deelde de stand met moederbedrijf Haver & Boecker en zusterbedrijven NEWTEC Bag Palletizing, FEIGE Filling en HAVER Automation. 

BEHN + BATES, opgericht in 1933 in Krefeld, is van oudsher producent van kwalitatief hoogwaardige zakkenvulmachines. Na de overname in 1994 door Haver & Boecker, een van 's werelds grootste fabrikanten van verpakkingsmachines, heeft BEHN + BATES zich gespecialiseerd in zakkenvulmachines voor de levensmiddelen- en diervoedingsindustrie. Inmiddels vertrouwen zowel kleine als grote internationale ondernemingen op de hoogstaande verpakkingstechniek van BEHN + BATES voor hun levensmiddelen.