• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Scharff Techniek BV

EIA toegepast op Certuss stoomgeneratoren >>

donderdag, 29 juni 2017

Large_eia-toegepast-op-certuss-stoomgeneratoren

UTRECHT - EIA (Energie-investeringsaftrek) geeft een fiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen.

De Nederlandse overheid wil ondernemers met fiscale investeringsregelingen stimuleren om te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. De Energie-investeringsaftrek (EIA) biedt voordeel bij de aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel staan op de Energielijst die de overheid jaarlijks publiceert.

Stoominstallaties

Inmiddels is met succes de EIA toegepast op Certuss stoominstallaties voorzien van de in eigen huis geproduceerde economizer Certecon. Deze investeringsaftrek is toe te passen op het grootste deel van uw investering in een Certuss stoomketelinstallatie.  Capaciteiten van 80 kgh tot en met 2000 kgh. Elk meervoud is natuurlijk eveneens mogelijk.

Werking

De stoomketels zijn waterpijpketels volgens het doorpompprincipe en hebben een kleine waterinhoud en leveren binnen 3 minuten volledige druk op uw stoomnet. Het eigenlijke drukvat van de stoomgenerator bestaat uit een spiraal, waarvan het verdampergedeelte is samengesteld uit een dichtgewikkelde spiraal die overgaat in een cilinderspiraal. De plaats van faseovergang van water naar stoom is bij elke ketel een kritisch onderdeel. Een waterruimketel (ook die met een kleine waterinhoud) geeft bij kalkafzetting of corrosie hoge reparatiekosten. Tijdelijke huuropstellingen omdat bijvoorbeeld kleine waterruimketels niet lokaal kunnen worden gerepareerd vergroten de kostenpost. 

De ketelspiraal van een Certuss stoomketel kan juist vanwege het eenvoudig uit te wisselen verdampergedeelte ter plaatse worden gerepareerd. Dit bespaart arbeidstijd en natuurlijk uw dure productietijd. De verbrandingslucht wordt via de dubbele mantel van de stoomgenerator voorverwarmd. Dit verhoogt het stookrendement en verwaarloost de stralingsverliezen. Door de geringe waterinhoud van de stoomgenerator zijn ook de spuiverliezen erg klein. Boven in de vuurhaard is de geïntegreerde Certuss brander gemonteerd en dus heel toegankelijk. Als de ketel in bedrijf is, wordt de pilot-ontsteekbrander niet weg geschakeld. De ketel hoeft bij het inkomen van de hoofdbrander niet voor te ventileren. Met als gevolg een directe stoomproductie (steam on demand) en geen drukverlies door voorventilatie. Certuss-stoomgeneratoren halen ketelrendementen tot wel 98%. Zij voldoen aan de nieuwste voorschriften, zijn TUV gekeurd, worden volgens PED geproduceerd en zijn CE-gemarkeerd.   

Dubbele mantel

De Certuss is standaard voorzien van een dubbele mantel waardoor de verbrandingslucht voorverwarmd wordt. Een rendement van 98% door de combinatie met een rookgas-economizer is hierbij mogelijk. De dubbele mantel zorgt voor minder stralingsverliezen van de stoomketels. En zo heeft een traditionele waterruim stoomketels geen dubbele mantel en verbrandingsluchtvoorwarming.