• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Poeth Solids Processing

Nieuwe AirConveyor van Poeth voor 40% minder energie en 75% minder onderhoud

donderdag, 03 augustus 2017

Large_poeth_komt_met_nieuwe_airconveyor_voor_40_minder_energie_en_75_minder_onderhoud_bij_transport_

TEGELEN - Speciaal voor bedrijven die poeders, korrels en granulaten kostenbesparend en efficiënt willen transporteren ontwikkelde Poeth haar nieuwe AirConveyor. 


Daarmee besparen bedrijven 40%  energie en op termijn 75% op hun onderhoudskosten. Het lucht gedragen systeem van Poeth is geschikt voor het breukloos transport van bulkgoederen over korte tot zeer lange afstanden. De AirConveyor is geluidsarm en stofdicht. Dat maakt het nieuwe transportsysteem van Poeth bovendien zeer omgevingsvriendelijk. 

Krachtige luchtfilm elimineert transportrollers en laat transportband zweven 

Poeth ontwierp een nieuwe generatie efficiënte transportsystemen waarbij de transportband op lucht wordt gedragen. Poeth voerde haar AirConveyor uit met een geperforeerde goot en kleine speciaal ontworpen ventilatoren. Door een constante aanvoer van de juiste hoeveelheid lucht, creëert Poeth een krachtige luchtfilm vlak onder de transportband binnen haar nieuwe transportsysteem. 

Deze krachtige luchtfilm maakt het mogelijk de transportband inclusief bulkgoederen, zwevend te houden volgens het principe van een hovercraft. Alleen een enkele transportrol op het aandrijf-, span- en keerstation is nodig om de transportband in beweging te brengen. De nieuwe AirConveyor van Poeth elimineert 95% van alle draaiende elementen in vergelijking tot traditionele bandtransportsystemen. De AirConveyor van Poeth kent daardoor veel minder wrijving. Dat maakt het lucht gedragen transportsysteem 40% energiezuiniger en bovendien geluidsarm (<80dbA). Minder draaiende delen zorgen voor 75% minder onderhoud en minder slijtage aan de transportbanden. Minder draaiende delen zorgen bovendien voor minder warmteontwikkeling en minder risico op explosies. De Airconveyor van Poeth is bijzonder geschikt voor extreme omstandigheden zoals een zeezoute omgeving en lastig bereikbare locaties. Ook dat maakt de nieuwe AirConveyor bedrijfszeker en kostenefficiënt. 

Homogeen, breukloos transport over lange afstanden 

De nieuwe bandtransporteur van Poeth is geschikt voor het transport van grondstoffen in de feed, food, chemie en bulk industrie. De AirConveyor wordt ingezet voor het transport van onder andere zout, suiker, granen, zaden, diervoeders, biomassa, kolen, ertsen, zand en grind. Bandtransporteurs hebben als voordeel dat ze producten vervoeren zonder ze te verroeren. Dat maakt de nieuwe AirConveyor van Poeth ook bijzonder geschikt voor het verplaatsen van breukgevoelige, explosiegevaarlijke en kleverige grondstoffen zonder kans op ontmenging. De nieuwe AirConveyor is geschikt voor een hoge capaciteit transport (3 m3/uur – 2000 m3/uur) in zowel horizontale als diagonale richting. Poeth voert haar AirConveyor uit als een gesloten, stofdicht systeem voor zowel binnen als buiten. De AirConveyor is leverbaar volgens Atex en Food Grade richtlijnen (FDA, EC 1935/2004 en 3.1B materiaal certificaten).