• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Aerzen Nederland B.V.

Nieuw: AERZEN Delta Blower G5plus

woensdag, 16 augustus 2017

Large_nieuw_aerzen_delta_blower_g5plus

DUIVEN - Is het mogelijk om de beste nog te verbeteren? – Jazeker, kijk maar naar de nieuwe AERZEN Delta Blowers! De nieuwe generatie Delta Blower G5plus is er!   


Met de bekende Delta Blowers heeft AERZEN de standaard gezet voor toepassing in o.a. pneumatisch transport, waterzuiverings- en biogasinstallaties. Doorontwikkeling op het gebied van performance, energiebesparing en milieu zorgt ervoor dat de lat steeds hoger wordt gelegd. Om het succes van de blowerserie verder uit te breiden is er nu een nieuw design dat de bestaande voordelen combineert met  verbeterde efficiency en meer flexibiliteit om nog beter aan speciale wensen te kunnen voldoen.   

AERZEN Delta Blowers Generation 5 zijn universeel inzetbare ‘positive displacement blowers’ die door hun robuustheid en lange levensduur wereldwijd veel tevreden gebruikers hebben. Vooral de performance data zijn indrukwekkend. De aanzuigvolumes hebben een bereik van 30 tot 15.000 m3/h bij een regelbereik van 25 tot 100% en een overdruk tot 1.000 mbar.   

Delta Blowers worden in vele industriële processen gebruikt, bijvoorbeeld beluchting in waterzuiveringsinstallaties, filterspoeling, pneumatisch blaas- en zuigtransport, transport van gassen, ontstoffings- en ontgassingsinstallaties.   AERZEN heeft het succesvolle concept met de nieuwe Delta Blower G5plus doorontwikkeld en verbeterd naar een nieuw technologisch niveau. Naast de bestaande voordelen valt het compacte ontwerp op. De units nemen minder ruimte in beslag en zijn geschikt voor side-by-side opstelling.       

AERZEN Environmental Concept: 

De proceslucht uit de blowers is olievrij class 0 conform ISO 8573-1. De blowers zijn tot 100% vrij van absorptiemateriaal en benodigen slechts één maal per 16.000 bedrijfsuren een verversing van de smeerolie voor lagers en tandwielen.  Energie-efficiency: IE3-motoren zijn standaard en aanzuiging van de proceslucht is ongewijzigd aan de meest koele zijde van de unit.Absoluut nieuw bij de Delta Blower G5plus is een energiebesparing tot 5% door een geoptimaliseerde inlaatfilter/dempercombinatie met zeer geringe weerstand, high-efficiency elektrische fans en een verder geoptimaliseerd frame met geïntegreerde geluiddemper die ook hier een minimale drukval realiseert. De afvoer van in de omkasting opgewarmde koellucht is aan de bovenzijde van de unit en kan voor warmteterugwinning optioneel met een extern afvoerkanaal verbonden worden.   

De ‘plus’ refereert ook aan het toegenomen gebruiksgemak van de Delta Blower G5plus: De nieuwe geluidsisolerende omkasting reduceert de vloeroppervlakte tot 10%, afhankelijk van het type, en de nieuwe toegangsdeur in de omkasting maakt inspectie en onderhoud nog eenvoudiger. De multifunctionele onderbouw van het aggregaat geeft extra flexibele mogelijkheden zoals een geïntegreerde vonkenvanger (ATEX), voorbereiding voor installatie van een onbelaste aanloopklep, componenten voor installatie van afwijkende elektromotoren en een gepatenteerde reactieve geluiddemper.   

AERZEN levert de technisch geoptimaliseerde en conceptueel verbeterde Delta Blower G5plus serie in vier groottes voor volumestromen van 440 m³/h tot maximaal 3.600 m3/h. Overige types volgen binnenkort.