• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Bascules Robbe nv

Bascules Robbe, experts in Weighing Solutions! >>

woensdag, 11 oktober 2017

Large_bascules-robbe_-experts-in-weighing-solutions

TORHOUT - Bascules Robbe is sinds 1845 gevestigd in Torhout, België en heeft door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd bij een divers klantenbestand. 


Het bedrijf biedt weegoplossingen gaande van weegbruggen tot bigbag vullijnen aan in sectoren als industrie, agro en voeding. Engineering en productie worden volledig intern uitgevoerd waardoor er heel klantspecifieke projecten kunnen worden verwezenlijkt. Daarenboven kan het bedrijf tellen op de jarenlange ervaring. Zowel food grade als ATEX heeft weinig geheimen voor het bedrijf, er werden reeds projecten uitgevoerd voor het vullen van gasflessen tot het totaliseren van hoog ontvlambare poeders! 


1.1      Afzakken en verpakken 


Bascules Robbe bouwt afzakmachines gaande van kleine mobiele brutowegers tot complete vullijnen, uitgerust met rollenbanen voor toe- en afvoer van de palletten beladen met bigbag of octabins. Ze kunnen oplossingen voorzien van kant-en klare concepten tot speciaal op maat gemaakte constructies. Ook staan ze zelf in voor de officiële ijking volgens de OIML standaarden en kunnen ze de installatie bij de klant op deze manier van start tot einde afwerken. Ze kunnen ook instaan voor het volledige turnkey project waar er ook voorzien wordt in rollen- en kettingbanen, toe- en afvoer van bigbags, sealing met warmtelas, voorraadbunkers en toevoerschroeven.


Bigbag- en octabinvulinstallaties 

Er kan een groot scala aan producten aangeboden worden om bigbags of octabins te vullen. De machines kunnen stand-alone werken waarbij iedere zak manueel wordt aangebracht en de gevulde bigbag met een vorkheftruck wordt afgenomen. Daarnaast kunnen er ook machines aangeboden worden waarbij de lege palletten automatisch worden aangevoerd en de gevulde bigbags of octabins automatisch worden afgevoerd via rollen- of kettingbanen. Ieder project wordt als maatwerk uitgevoerd waardoor ze voor elke klant de meest gepaste oplossing kunnen aanbieden. 


Netto- en bruto afzakmachines 


Om kleinere zakken te vullen wordt gebruik gemaakt van vulmachines die met een bruto- of nettoweger uitgerust zijn. Ook hier bestaat de mogelijkheid om manueel zakken of dozen aan te brengen of dit te automatiseren met bijvoorbeeld een zakkenplaatser. De gevulde zakken kunnen via een transportband dichtgenaaid of geseald worden met een warmtelas en automatische gestapeld op een pallet met een palletizer of robot. Ook hier kan Bascules Robbe turnkey projecten realiseren volgens de behoeftes van de klant. 


Wegen in lijn 

In bepaalde gevallen is het heel belangrijk om als producent exact te weten hoeveel materiaal er verplaatst wordt via de interne transportsystemen van het bedrijf. Dit kan nodig zijn voor procescontrole, maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de inkomende goederen te controleren, zo is men zeker dat de leveranciers het exacte gewicht leveren. Voor deze toepassingen kan Bascules Robbe verschillende oplossingen aanbieden. 


Continu totaliseren 


Bij continu totaliseren wordt een deel  van de productstroom gewogen en wordt de snelheid van de productstroom gemeten via een encoder.  Continu totaliseren wordt vooral toegepast bij bandwegers en weigh feeders, waar het debiet en de totalen bepaald moeten worden. Bascules Robbe werkt hiervoor met Siemens componenten. Door de goede samenwerking is Bascules Robbe uitgegroeid tot officiële OEM partner van Siemens voor SIWAREX componenten.  


Discontinu totaliseren 


Bij discontinu totaliseren wordt een continu toevoer per batch kort nagewogen. Door de korte stilstand van de weegbunker kan er heel precies gewogen worden. Door al deze tussengewichten op te tellen kan men exact weten hoeveel product er verplaatst is. Bascules Robbe heeft voor deze toepassingen zowel vaste doorstroomweegbunkers als mobiele installaties. De mobiele installaties worden veel gebruikt in havens als scheepslosser of –vuller. Ook hier kan Bascules Robbe instaan voor een ontwerp op maat tot en met de CE AWI ijking volgens OIML R107 standaard.


Weegbruggen


Weegbruggen kunnen gebruikt worden om de binnenkomende of uitgaande vrachtwagens te wegen. De talrijke referenties (reeds meer dan 1000 weegbruggen in België) maken ze tot de grootste weegbrugfabrikant van België. Wij bouwen weegbruggen op maat volgens ligging, aard en specifieke eisen van uw bedrijf. Gezien ze zelf instaan voor de productie, behoren alle types weegbruggen tot de mogelijkheden. Bascules Robbe bouwt gelijkgrondse, bovengrondse en mobiele weegbruggen zowel voor vrachtwagens, dumpers en wagons. Het team kan daarbij ook nog instaan voor de volledige automatisatie van uw weegbrug. De mogelijkheden zijn legio:  handhelds, touch-screens, badgesystemen, bedieningszuilen, slagbomen, verkeerslichten en nummerplaatherkenning.


Industriële plateauweegtoestellen en checkwegers


Weegplateaus kunnen voor een hele reeks applicaties gebruikt worden. Bascules Robbe ontwerpt en produceert industriële weegplateaus in functie van de toepassing. De weegplateaus worden zowel voor inbouw als mobiel gebruik gemaakt. Hierbij is de robuuste uitvoering van de ROBBE weegplateau een troef rekening houdende met het heavy duty gebruik in havenomgeving. De weegplateaus worden bijvoorbeeld extra beschermd voor handling met zware heftrucks en zijn ook beschikbaar in grotere afmetingen dan de gekende standaard afmetingen. Qua weegindicator (gewichtsdisplay) kunnen ze eenvoudige compacte toestellen op batterij voorstellen tot intelligente maatwerk toestellen die draadloos met het bedrijfsnetwerk en software kunnen communiceren. Daarnaast staan ze ook in voor checkwegers die goederen in de productflow binnen bepaalde toleranties controleren met bijhorende uitstoot. Afhankelijk van het product (gewicht en volume) en de snelheid kunnen wij de geschikte checkweger aanbieden.   Voor een betrouwbaar en performant weeg- en vulsysteem volledig volgens uw eisen dient u bij Bascules Robbe nv te zijn.

Meer info kunt u op de website terugvinden: www.basculesrobbe.be 

Klik hier om de brochure "Bascules Robbe - Experts in Weighing Solutions" te downloaden.