• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Spin Pompen

Nieuwe Murzan is een zelflozende hygiënische membraanpomp

donderdag, 19 oktober 2017

Large_nieuwe_murzan_is_een_zelflozende_hyginische_membraanpomp

ASSEN - Spin Pompen introduceert de nieuwe Murzan “self draining” PI 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp.


Deze unieke pompuitvoering is voorzien van membraanventielen en een speciale drainvoorziening.  De “self draining” membraanpomp maakt de CIP-procedure sneller en eenvoudiger en biedt de zekerheid dat er geen restvloeistof in de pomp achterblijft.

In tegenstelling tot andere hygiënische luchtgedreven membraanpompen op de markt, is het mogelijk om de PI 50 (SL serie) pompen van Murzan op te nemen in het CIP-reinigingsproces. Dit maakt demontage van de pompen voor de reiniging overbodig. 

Om te voorkomen dat er, na de CIP-procedure, reinigingsvloeistof in de pompkamer en boven de perskleppen achterblijft heeft Murzan een nieuwe volledig “self draining” uitvoering van de PI 50 membraanpomp ontwikkeld.

Membraanventielen en drainvoorziening

Deze pompuitvoering is voorzien van 4 membraanventielen van 1”, die allemaal gekoppeld zijn aan een speciale drainvoorziening. Aan het einde van de CIP-cyclus worden de membraanventielen d.m.v een signaal uit het CIP-programma aangestuurd en kan de CIP-vloeistof, die na de reiniging nog in de pomp aanwezig is, worden afgevoerd.

Snel CIP-proces zonder restvloeistof in de pomp

Deze nieuwe “self draining” uitvoering maakt het gebruik van een kantelframe en het handmatig legen van de pomp overbodig. Hierdoor kan het CIP-reinigingsproces veel sneller, eenvoudiger en op een gebruiksvriendelijkere manier worden uitgevoerd. Bovendien biedt de nieuwe “self draining” pomp een hoger niveau van hygiëne, doordat er absoluut geen restvloeistof meer in de pomp achter kan blijven.

EHEDG certificering

De PI 50  hygiënische luchtgedreven membraanpompen (SL serie) zijn EHEDG gecertificeerd voor CIP reiniging en zijn standaard vervaardigd uit gepolijst RVS 316 (RA<0,8 μm).  

Unieke kenmerken en inzetbaarheid

De PI 50 membraanpompen van Murzan onderscheiden zich door hun grote volume per slag, tot maar liefst 4,5 liter. De pompen hebben dus een lagere slagfrequentie en lager geluidsniveau dan andere membraanpompen. Dit zorgt tevens voor minder beschadiging bij het verpompen van kwetsbare producten.     

De PI pompen kunnen worden geleverd in diverse groottes: van 1,5” tot 6”. De pompen hebben een bijzonder grote maximale doorlaat van 15 cm. Ze zijn geschikt voor drukken tot 7 bar, capaciteiten tot 40 m3/uur en hoge viscositeit tot 250.000 cP.

Murzan en Spin Pompen 

Spin Pompen is de specialist op het gebied van hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelenindustrie, cosmetische en farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft in Nederland de exclusieve verkooprechten voor de hygiënische luchtgedreven membraanpompen en unloading systemen van Murzan. 

De Amerikaanse producent Murzan Inc. heeft meer dan 40 jaar ervaring in sanitaire pompen en het verpompen van viskeuze vloeistoffen en pasteuze massa’s. Naast hygiënische luchtgedreven membraanpompen levert Murzan een heel programma unloading systemen voor vaten, eurobins en mengkuipen.