• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Goudsmit Magnetic Systems BV

Magneet verwijdert zwak magnetische delen uit recyclingstromen

woensdag, 25 oktober 2017

Large_magneet_verwijdert_zwak_magnetische_delen_uit_recyclingstromen

WAALRE - Op de Recycling beurs in Gorinchem toont Goudsmit Magnetics uit Waalre de onlangs ge-upgrade  koprol magneetscheiders. 


Deze genereren nu een magneetkracht van meer dan 9000 Gauss . De High Gradient scheiders verwijderen zwak- en paramagnetische delen tot circa 10-15 mm uit bulk- en recyclingstromen. Zoals bijvoorbeeld  RVS metaaldelen uit geshredderde WEEE, ASR en kunststof of plastic stromen.  Maar hij is ook geschikt voor bepaalde bodemverontreinigingen, grond,  steentjes, ijzerstof in keramiek of straal grit.   De koprol heeft een radiale magneetopbouw en wordt toegepast bij kleinere fracties tot circa 10-15 mm en bij single  laagdiktes. Voorwaarde voor optimale scheiding is dat de ferromagnetische delen vooraf uit de productstroom gehaald zijn, waardoor de scheider optimaal werk kan verrichten op de zwak magnetische deeltjes die via een gelijkmatige aanvoer de magneet passeren.  De hoge aantrekkingskracht kan er namelijk voor zorgen dat –wanneer er FE delen in de product stroom aanwezig zijn- extra slijtage kan optreden aan bijvoorbeeld de mantel of transportband.  Toepassingsgebieden:  recyclingindustrie, voedingsmiddelen-, keramische- en mineraal verwerkende industrieën.

Werking

Een High Gradient koprolmagneet  is een transportband systeem met een zeer krachtige geïntegreerde magneetrol. Voeding van de band vindt plaats door een trilgoot,  al dan niet in combinatie met een vultrechter. De bandsnelheid is regelbaar. Dit zorgt ervoor dat product aanvoer (capaciteit/laagdikte), gecombineerd met het aantrekvermogen van de magneetrol en een ballistisch effect van de productsnelheid perfect te regelen zijn. Een nadeel van een High Gradient magneet is dat deze zo krachtig is, dat hij ook andere magnetische delen aantrekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stukjes kunststof, hout of  rubber vervuild  met ijzeroxide. Hierdoor ontstaat een gescheiden metaalfractie die vervuild is met andere materialen. Deze fractie is niet direct afzetbaar en benodigd daarom nog een verwerkingsactie. De high gradient scheider verhoogt de kwaliteit van het gerecycelde eindproduct. Eenmaal onder de magneetrol laten de gescheiden delen los; met behulp van een scheidingsschot worden deze delen  opgevangen en/of afgevoerd.