• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Emerson Automation Solutions

Emerson uitgeroepen tot “Industrieel IoT-bedrijf van het jaar”

vrijdag, 12 januari 2018

Large_emerson_uitgeroepen_tot_industrieel_iot-bedrijf_van_het_jaar

RIJSWIJK - Wereldwijd opererend, toonaangevend technologie- en engineeringsbedrijf ontvangt 2018 IoT Breakthrough Award. 

Emerson (NYSE:EMR), een wereldwijd bedrijf actief op het gebied van automatiseringstechnologie en software, is door IoT Breakthrough uitgeroepen tot "Industrieel IoT-bedrijf van het jaar". De bekroning is een waardering voor Emersons verregaande innovatie en leiderschap in het bevorderen van Industrial Internet of Things (IIoT). Emerson levert IIoT-technologie en strategieën voor klanten in productie-industrieën, onder andere op het gebied van olie en gas, levensmiddelen, chemie en farmaceutica. 

Industriële bedrijven moeten vandaag de dag het hoofd bieden aan snel veranderende marktomstandigheden, technisch complexe uitdagingen en aanhoudende druk om meer te presteren met dezelfde of minder middelen. Emerson helpt hierbij door klanten de kracht van Industrial IoT beschikbaar te stellen via zijn Plantweb™ digitale ecosysteem. Dit maakt meeromvattende procesautomatisering en dieper inzicht in de gegevens mogelijk, waarmee de bedrijfsvoering verbetert.                

"Technologie ontwikkelt zich steeds verder en klanten wenden zich daarom tot ons om hun weg te vinden in Industrial Internet of Things", aldus Mike Train, executive president van Emerson Automation Solutions. "Industrial IoT is veelbelovend voor productiebedrijven, maar veel bedrijven vinden het lastig de juiste plannen te kiezen om de technologie in te voeren. Het is onze taak om op te treden als vertrouwde partner die klanten helpt de juiste business case te ontwikkelen en vervolgens schaalbare oplossingen te implementeren die meetbare resultaten opleveren." 

Een recent onderzoek van IndustryWeek, dat Emerson heeft gesponsord, toont aan dat 60 procent van de industriële bedrijven de mogelijkheden van Industrial IoT onderzoekt of er pilotprojecten mee uitvoert. Slechts 5 procent baseert zich daarbij echter op een duidelijke business case die beschrijft hoe de technologie het best te implementeren is. 

Het digitale ecosysteem van Emerson, Plantweb, bevat daarom ook consultatie diensten waarmee klanten worden geholpen de beste business case te ontwikkelen, ondersteund door een ruim aanbod van sensortechnologie, een uitgebreide suite van analysesoftware, veilige en robuuste data-infrastructuur en expertdiensten. Deze Plantweb-oplossingen helpen klanten uiteindelijk om de veiligheid, betrouwbaarheid en winstgevendheid van hun installaties te verhogen. Ze gaan daarmee in de richting van de beste 25% bedrijven op het gebied van operationele activiteiten en kapitaalinzet. 

Er waren in 2017 meer dan 3000 inzendingen voor de IoT Breakthrough Awards. De onderscheidingen zijn een waardering voor innovators, leiders en visionairs van over de gehele wereld binnen een aantal IoT-categorieën, onder andere Industrial, Smart City technology en Connected Home. De jury bestond uit IoT-professionals en -experts met praktische ervaring in de IoT-markt, onder andere journalisten, analisten en experts en professionals van de beste start-ups en Fortune 100 bedrijven. 

"De bekroning tot Industrieel IoT-bedrijf van het jaar is een belangrijke onderscheiding in ons programma want IIoT-technologie en -bedrijven brengen momenteel een revolutie tot stand binnen productiebedrijven en complete industrieën", aldus James Johnson, managing director of IoT Breakthrough. De wireless producten van Emerson zijn meer dan 10 miljard uur in bedrijf in meer dan 32.000 netwerken in 146 landen. Emerson is daarmee marktleider op het gebied van wireless en industrial IoT. Emerson levert digitale informatie aan de gehele productieonderneming via een omvangrijk en gestroomlijnd platform. 

"We feliciteren Emerson met hun productinnovatie en industriële leiderschap en het doet ons veel genoegen om het bedrijf tot winnaar van een belangrijke 2018 IoT Breakthrough Award uit te roepen."