• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

SPS | Solids Process Solutions

Bay Plastics Machinery introduceert oplossing voor fines (carryover) tijdens pelletizeren

dinsdag, 16 januari 2018

Large_bay_plastics_machinery_introduceert_oplossing_voor_fines_carryover_tijdens_pelletizeren

AMERSFOORT - Er is een nieuwe innovatie op het gebied van pelletizeren. 


De vinding van Bay Plastics Machinery vermindert het percentage fines aanzienlijk, wat resulteert in verbeterde opbrengst. 

Innovatie vermindert problemen tijdens het pelletizeren 

De gepatenteerde oplossing is gericht op het overwinnen van twee problemen; 

  1. De neiging van pellets om door statische elektriciteit in de snijkamer te blijven plakken, 
  2. Het effect waarbij pellets vastzitten in de rotor. 


Beide resulteren in "carryover" waarbij pellets een tweede keer door de snijkamer bewegen. Daarbij worden ze opnieuw gesneden, waarbij fijne deeltjes of oneven gevormde pellets ontstaan die een negatief effect hebben op het smeltproces tijdens de volgende productieprocessen. 

Bij uitstek geschikt voor micropellets

Het patent bestaat uit een speciaal ontworpen uitloop die fungeert als een zuigmond direct onder het snijpunt tussen de rotor en het mes. Dit vacuüm mondstuk trekt als een stofzuiger, de pellets uit de snijkamer, waardoor het effect van carryover wordt verminderd. Het systeem vereist een luchtinlaat in de snijkamer. Als variant kan de pelletizer ook voorzien worden van antistatische geleidingsstaven. Zeker in het geval van polycarbonaat dat veel statische elektriciteit genereert, is dit een nuttige toevoeging. Een van de doelmarkten is het pelletizeren van micro pellets, die extreme problemen ondervinden bij het ontstaan van fines. 

Resultaat 

Praktijksituaties waarbij in eerste instantie de opbrengst slechts 50 procent was, is door deze innovatie de opbrengst intussen verhoogd naar 99 procent. 

Bay Plastics Machinery 

Bay Plastics Machinery (BPM) is een gerespecteerd Amerikaans producent van streng granulatoren en marktleider in de Verenigde Staten. Het research en development-team werkt continu aan procesverbetering en biedt de nieuwste technologieën. BPM heeft een sterke focus op streng granulatoren en beschikt over een uitgebreid productaanbod. SPS | Solids Process Solutions is agent voor Bay Plastics Machinery in de Benelux en adviseert graag in het bepalen van de passende streng pelletizer en het juiste type doseerunits op basis van het product dat u wilt verwerken.