• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

SPS | Solids Process Solutions

Extruder Experts levert 1000ste behuizing voor dubbelschroefs extruder

dinsdag, 16 januari 2018

Large_extruder_experts_levert_1000ste_behuizing_voor_dubbelschroefs_extruder

AMERSFOORT - Medio december 2017 heeft Extruder Experts GmbH & Co KG haar 1000ste behuizing geleverd voor een dubbelschroefsextruder. 


De opdracht bestond uit leveren van extruder elementen en behuizingen voor een Coperion ZSK 70 MC extruder.  Deze extruder is in compoundeerprocessen binnen België en Nederland veelvuldig in gebruik. Extruder Experts GmbH & Co KG levert per jaar meer dan 1000 huizen voor meedraaiende dubbelschroefsextruders. 

Toepassing hoogwaardig speciaalstaal 

De opdracht voor deze levering was van een Nederlandse afnemer die compoundeert voor eigen gebruik. Na het compounderen worden de pellets verder verwerkt in een vervolgproces. Het te verwerken compound in de extruder bevat hoge percentages vulling van onder meer krijt en glasvezel. Door het toepassen van hoogwaardiger speciaalstaal heeft Extruder Experts de slijtage drastisch weten terug te dringen, waardoor de levensduur van elementen en behuizingen sterk zijn verlengd. 

Extruder Experts 

Extruder Experts is een toonaangevende dienstverlener en onderdelenfabrikant voor meer dan 40 merken meedraaiende dubbelschroefs extruders. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het inzetten van zeer slijtvast speciaalstaal voor extruder schroef-, kneed- en mengelementen. Extruder Experts is met name gespecialiseerd in het vervaardigen van extruderassen en behuizingen. Zij ondersteunen bedrijven bij maatwerkoplossingen voor de verwerking van kunststoffen, levensmiddelen en diervoeders. 

Cool and Clean concept

Met het gepatenteerde Cool and Clean concept optimaliseert Extruder Experts het extrusie-proces door verbeteren van de koeling in de behuizing. Dit veel gebruikte systeem staat voor optimale koeling, continuïteit van productie, hogere productiekwaliteit en onafhankelijkheid in onderhoud. De langdurig stabiele cilindertemperatuur zorgt voor een eenvoudig, effectief en efficiënt systeem. Het koelsysteem is gesloten en voorkomt dat koelmedium in de polymeer komt.