• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

SSC Spierenburg Solids Components

SSC introduceert de KleanLok, de sanitaire doseersluis van Rotolok LTD

woensdag, 21 maart 2018

Large_ssc_introduceert_de_kleanlok_de_sanitaire_doseersluis_van_rotolok_ltd

NOORDWIJKERHOUT - De Britse fabrikant Rotolok LTD levert behalve de reguliere doorval- en doorblaasluizen ook sanitaire gepolijste doorvalsluizen welke volledig voldoen aan alle Atex en EHEDG eisen. 


Het modulair ontwerp maakt het een eenvoudig te reinigen sluis, specifiek gericht op de voedsel, chemische en farmaceutische industrie waar goede reinigbaarheid, zowel intern als extern, aan een hoge standaard dient te voldoen.

De Kleanlok is ontworpen om ervoor te zorgen dat alle interne en externe oppervlakken volledig bewerkt kunnen worden, waardoor een glad oppervlak ontstaat zonder dode punten. Dit minimaliseert en vereenvoudigt het polijsten en stelt de gebruiker in staat om de klep snel en gemakkelijk te reinigen. De aandrijving is standaard direct gekoppeld, wat het reinigen tevens vereenvoudigt en een stuk onderhoudsvriendelijker is dan de kettingaandrijving. Daarnaast is de sluis is eenvoudig in zijn geheel te demonteren voor een grondige reiniging, dit is standaard voor alle versies van dit model. De Kleanlok is tevens leverbaar op geleiderails om te voorkomen dat de onderdelen als rotor en deksel op de grond worden gelegd. Na reiniging kan de rotor eenvoudig weer in het huis worden geschoven en het deksel worden gesloten.


Alle Kleanlok sluizen zijn gemaakt van gegoten roestvrij staal 316 en zowel van binnen als van buiten standaard 0,8 µm gepolijst om aan de hygiënevereisten te voldoen. De 316 roestvrijstalen rotoren zijn spiegel gepolijst en in velerlei uitvoeringen leverbaar.


Standaardmaten variëren van diameter 75 mm tot 250 mm maar dit kan worden aangepast naar de behoeften van de klant. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Spierenburg van de firma  SSC op +31 252 823 060 of stuur een email naar info@spierenburgsc.com.